Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Elkelt a Zsolnay

Tancsa Ágnes | 2010.06.30. |
Elkelt a Zsolnay
A Pécs Holding Zrt. tegnap (június 29.) aláírta az adásvételi szerződést a Manufaktúra-Befektető Kft.-vel, így a pécsi önkormányzattól a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. 49 százalékos részvénycsomagja és 2 darab szavazatelsőbbségi részvény került az új tulajdonoshoz.

A baranyai megyeszékhely közgyűlése a múlt héten döntött, hogy a M-B kft. vásárolhatja meg 230 millió forintért és további 500 millió forintos tőkejuttatás vállalásával a Zsolnay kisebbségi üzletrészét.

Az elmúlt években veszteségesen működtetett gyár jelenleg 240 főt foglalkoztat. Az új tulajdonos átszervezési tervei között elsősorban nem létszámleépítés szerepel, hanem a 35 éves géppark cseréje. Elmondták azt is, hogy bár megtartják a 160 éves múltra visszatekintő, hagyományos termékeket, ugyanakkor újakkal is kiegészítik portfóliójukat. A leghangsúlyosabb az épületkerámia gyártása lesz, melyet elsősorban a saját érdekeltségükbe tartozó SCD-csoport ingatlanfejlesztései során használnak majd fel. A design- és belsőépítészet, a forma- és divattervezés világában is jelentős szerepet szánnak a Zsolnaynak.

 

Még nincs értékelve