Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Épül „Debrecen 4-es metrója”

Jó irányt vett a 2-es villamos beruházás

Laczkó Kornél | Laczkó Kornél | 2013.09.21. |
2-es villamos, debrecen
Épül „Debrecen 4-es metrója”
A fenti néven emlegetik a debreceniek a már negyedik éve húzódó nagyberuházást, a 2-es villamos fejlesztését. Idén azonban sikerült túllépni a nehézségeken, felgyorsulhattak az események. Ha minden jól megy, év végére elkészülhet a pálya, és jövőre már utasokat is szállíthatnak az új vonalon.

Régóta tervezték

A lehetséges nyomvonalról 2000-ben készült az első tanulmány, ám csak 2006-ban született meg a konkrét terv, melynek uniós támogatását 2008 végén hagyta jóvá az Európai Bizottság. Az NFÜ akkor 2011 végi befejezéssel számolt. 2010 márciusában kiválasztották a kivitelezőt, az Arcadom Zrt. vezette konzorciumot. Miután aláírták 7,5 milliárd forint értékű szerződést, az ATK hamarosan   előlegszámlát nyújtott be az összeg 20 százalékáról, 1,4 milliárd forintról, amit az állam és az önkormányzat ki is fizetett.

Gyenge kezdés

Presztízs Magazin

A munkaterületet 2010 őszén adták át, ám a következő egy évben a munkálatok csak tessék-lássék módon haladtak, mivel ekkor még nem zajlott le az új villamosokra kiírt járműtender. Emiatt az önkormányzat nem tudott pontos adatokkal szolgálni arról, hogy mekkora legyen a remíz, illetve milyen ívet kell kialakítani a pálya kanyarulataiban. A közbeszerzést ötször kellett megismételni, csak hatodjára lett érvényes. Végül 2011 nyarán megszületett az eredmény, a 18 darab 32,5 méter hosszú 100%-ban alacsonypadlós villamost a spanyol CAF szállíthatja, nettó 38 millió euróért. Ehhez azonban át kellett tervezni a remízt, mert négy méterrel kilógott volna a villamos, ha az első tervek szerint építik fel a kocsiszínt.
2011 végére az is kiderült, hogy a konzorciumot vezető Arcadom Zrt. pénzügyi nehézségei miatt nem fizeti rendesen az alvállalkozókat, így a munkálatok teljesen leálltak. A következő egy évben a beruházást csak tátongó munkagödrök, forgalomtól elzárt utcák, és parlagfűvel benőtt törmelékhalmok jelezték.

Bíztató folytatás

Presztízs Magazin

2012. május 31-én lejárt a szerződésben megszabott határidő, és úgy nézett ki, szerződésbontás lesz. Ám novemberre, elkerülendő az évekig tartó pereskedést, és az új közbeszerzés miatti újabb költségeket, az óriási csúszást, sikerült megegyezni a kivitelezővel. Ennek értelmében az Arcadom Zrt. helyett a Keviép Kft. vette át a konzorciumban a pénzügyeket is kezelő vezető szerepet. Az akkori vállalás szerint a villamos pálya befejezésének legújabb határideje 2013. december huszadika, a remíznek pedig az első villamoskocsi megérkezéséig kell felépülnie.
Ez tavasszal teljesült, tehát úgy tűnik, vége szakad a folyamatos botránysorozatnak. A pálya egyik sínpárja a szakasz egy részén augusztus 1-re elkészült, így a szerelvény megkezdhette a terheléses fékpróbákat, és az NKH típusengedélyhez szükséges 10 ezer km futást!


A villamos pályája 8,8 kilométer hosszan a Hunyadi utcától a Doberdó utcáig fog vezetni, 12 megálló beiktatásával. A Nagyállomás és a Debrecen Plaza közötti szakaszon az 1-es és 2-es vonal közös pályán közlekedik. Itt leágazik, majd az 1-es vonalhoz hasonlóan egy hurkot leírva, ugyanide tér vissza.

Képgaléria

Még nincs értékelve