Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Idén indulhat a bezenyei kaszinóberuházás

forrás: mti | 2012.10.02. |
Idén indulhat a bezenyei kaszinóberuházás
Idén elkezdődnek a bezenyei kaszinóváros építési munkálatai a tulajdonosok számítása szerint, az első szórakoztatókomplexum megnyitását 2014 elejére tervezik - közölte az Eurovegas kommunikációs ügynöksége.

A Közép-Európa legnagyobb turisztikai beruházásaként beharangozott, a magyar-osztrák-szlovák hármas határ közeli Bezenye mellé, egy 16 hektáros telekre tervezett szórakoztatóközpont felépítése a tervek szerint több mint 300 millió euró összértékű fejlesztés lesz. A projektet felerészben hitelből kívánják finanszírozni - írták közleményükben.
    Az első építési ütem megvalósításához valamennyi engedély rendelkezésre áll. További tervmunkálatok csupán a későbbi ütemek, illetve a belső tervezés esetében szükségesek.
    Az építők közölték: az építési területen megtörtént a talaj felső rétegének eltávolítása, ez az előzetes vizsgálatokhoz volt szükséges. A tényleges építési munkálatok a finanszírozás véglegesítésével kezdődnek. A KPMG tanulmányára hivatkozva ismertették: a kivitelezés 35 milliárd, a működtetés évi 20 milliárd forint körüli adóbevételt jelent majd a magyar államkincstárnak.
    Tájékoztatásuk szerint a tulajdonosok, Hans Asamer és Alfred Supersberger - partnerükkel, a Hard Rock Internationallel együtt - mostanra "az építésre kész állapotig" fejlesztették a projektet, és jelenleg azon dolgoznak, hogy biztosítsák a komplexum elkészültének finanszírozását.
    Terveik szerint a működő komplexum mintegy 1200 munkahelyet teremt majd közvetlenül. Összesen 166 adminisztrációs és üzemeltetési álláshellyel számolnak, a játéktermek 673, a vendéglátás és a gasztronómia - amely diszkót, steakhouse-t, bajor sörkertet, egy koncert- és rendezvényközpontot, valamint egy 350 szobás szállodát is magában foglal - 377, míg az egyéb szórakoztatás 44 munkahelyet teremt.
    "A foglalkoztatottak nagyobb része hazai munkavállaló lesz" - tették hozzá.

Még nincs értékelve