Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kétmilliárd forintos fürdőfejlesztés Demjénben

forrás: mti | 2012.05.30. |
Kétmilliárd forintos fürdőfejlesztés Demjénben
Kétmilliárd forint értékű beruházás keretében négycsillagos gyógy- és wellness hotel, illetve barlangfürdő épül a Heves megyei Demjénben, a Gyógyvizek völgyében - tájékoztatott a Demjén Termál Fürdő Kft. ügyvezetője szerdán.

A fejlesztés megvalósítását 767 millió forinttal támogatja az Európai Unió az Új Széchenyi Terv keretében - közölte Tóth Péter.    A fennmaradó összeg hitelből és önerőből származik.
    A beruházást várhatóan az idén augusztusban adják át - tette hozzá.
    Az ügyvezető ismertette: Demjén határában 690 méter mélyről tör fel az ország legújabban feltárt, 68 Celsius fokos gyógyvize, erre alapozva készült el közel tízhektáros területen a Demjéni Gyógyfürdő és Aquapark hét medencével 2007-ben.
    Az Észak-magyarországi Operatív Program támogatásával megvalósuló beruházás célja, a barlangfürdő és a 168 férőhelyes szálloda révén a látogatók tartózkodási idejének növelése.
    A fejlesztés nyomán az üzleti terv szerint 2017-re a megduplázódhat a demjéni Termál Völgy látogatószáma. Ez azt jelenti, hogy öt év múlva már több mint 100 ezer vendégéjszakával számolnak a területen, egyben plusz 30 embernek ad majd munkát a fürdő és a szálloda.
    A 20 dolgozót foglalkoztató, belföldi jogi személyek által birtokolt társaság éves árbevétele az elmúlt évben meghaladta a 430 millió forintot - mondta Tóth Péter.

Még nincs értékelve