Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kifizette az MNV a Rába részvények vételárát

forrás: mti | 2012.04.18. |
gazdaság, ipar, pénz, Rába
Kifizette az MNV a Rába részvények vételárát
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) április 17-én kifizette a Rába részvények vételárát, ezzel a magyar állam 9.925.829 darab részvényt szerzett meg, amely a tranzakció zárásakor összesen 76,79 százalékos szavazati jogot biztosít - közölte az MNV a BÉT honlapján szerdán.

Az MNV április 11-én kapta meg az Európai Bizottság jóváhagyását a Rába Járműipari Holding Nyrt. valamennyi szavazati jogot megtestesítő részvényének megvásárlására.
     Az MNV Zrt. még tavaly december 8-án kezdeményezte a versenyhivatali eljárás áttételét az Európai Bizottsághoz, annak érdekében, hogy a versenyhatósági engedélyt az Európai Bizottság adja meg az EU egész területére kiterjedően.
    Az ügylet megfelelt az uniós összefonódási rendeletben meghatározott kritériumoknak. A tagállamok nem emeltek kifogást a rendeletben megadott határidőig az ellen, hogy az ügylettel kapcsolatos versenyhivatali eljárás lefolytatása az Európai Bizottsághoz kerüljön. Ennek megfelelően a versenyhatósági engedélyezési eljárás az Európai Bizottság előtt indult.
    A magyar állam a tranzakció versenyhatósági engedélyezését követően összességében 73,67 százalékos tulajdonrészt szerzett meg a Rába Nyrt.-ben, ami 76,97 százalékos szavazati arányt biztosít a járműipari cégben.
    A többségi tulajdoni hányaddal a magyar állam a nemzeti vagyont egy stratégiai fontosságú iparágban gyarapítja - állt egy korábbi közleményben. A magyar állam nevében eljáró MNV Zrt. 2011. november 7-én tett vételi ajánlatot a Rába részvények megvásárlására 815 forintos árfolyamon, amelyet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) tavaly november 8-án hagyott jóvá.

Még nincs értékelve