Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kínai brókerház Európában terjeszkedik

forrás: mti | 2011.06.10. |
Kínai brókerház Európában terjeszkedik
A kínai CITICS Securities egy összesen 374 millió dolláros tranzakció keretében közel 20-20 százalékos részesedést szerez a Crédit Agricole Corporate and Investment Bank (CA-CIB) európai, illetve ázsiai brókercégében. A tranzakció magyar cégek kínai forrásbevonását is előmozdíthatja.

A Crédit Agricole Corporate and Investment Bank (CA-CIB) pénteki, az MTI-hez is eljuttatott közleménye szerint Kína második legnagyobb brókerháza, a CITICS 19,9-19,9 százalékos tulajdonrészt szerez az európai befektetési bank európai és ázsiai brókercégében, a Cheuvreux-ben és a CLSA-ban.
    A tranzakció a felek reményei szerint a hatósági jóváhagyások után 2011 vége előtt lezárható.
    A CA-CIB és a CITICS közös közleménye leszögezi: a CA-CIB mindkét brókerházban meghatározó tulajdonos marad. A vevő és az eladó egyetértenek abban, hogy a tranzakció végeredményeként mind a CLSA, mind a Cheuvreux megerősödik és erős helyi jelenléte révén piacvezető brókerházzá válik, hogy jobban kiszolgálhassa ügyfeleit és a befektetőket világszerte.
    A közlemény idézi Molontay Tamást, a CA-CIB magyarországi fióktelepének vezérigazgatóját, aki szerint a tranzakció magyar szempontból sem érdektelen, hiszen a CITICS a kínai belföldi piacon a részvény- és a kötvényértékesítés terén is az egyik legnagyobb szereplő, így a két cég együttműködésével magyar cégek előtt is megnyílhat a kínai forrásbevonás lehetősége.
    A vezérigazgató úgy véli, az így globálissá váló részvény- és kötvénykereskedelmet jól kiegészíti a CA-CIB befektetési banki tevékenysége.
    A közlemény felhívja a figyelmet, hogy ezt a lépést újabbak is követhetik, hiszen minkét fél elkötelezett a párbeszéd folytatásában és a további együttműködés lehetőségeinek megtalálásában.
    A két társaság 2010 májusa óta folytat tárgyalásokat annak érdekében, hogy létrehozzon egy globális kereskedelmi platformot, valamint egy Ázsiára és a Csendes-óceán térségére koncentráló befektetési bankot.

 

Még nincs értékelve