Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Módosított Nabucco-ajánlat Azerbajdzsánnak

forrás: mti | 2012.05.16. |
Módosított Nabucco-ajánlat Azerbajdzsánnak
A Nabucco konzorcium szerdán benyújtotta a tervezett Nabucco gázvezeték módosított változatára, a "Nabucco West" megépítésére vonatkozó ajánlatát az azerbajdzsáni Shah Deniz II konzorciumnak. A gázvezeték a bolgár-török határtól a Bécs melletti Baumgartenbe és azon túl szállítana gázt a Kaszpi-térségből.

„Meggyőződésünk, hogy versenyképes és mindenre kiterjedő ajánlatot tettünk a Shah Deniz II konzorciumnak. Hiszünk abban, hogy ez az ajánlat egyformán előnyös részvényeseink és a gázellátók számára” – mondta Reinhard Mitschek, a Nabucco Gas Pipeline International ügyvezető igazgatója.
    A „Nabucco West” a Nabucco eredeti tervéhez képest módosított gázvezeték koncepció, a vezeték 1300 kilométer hosszan futna a bolgár-török határtól Baumgartenig futna. A gázvezeték a tervek szerint kezdetben Azerbajdzsánból szállítana gázt, majd a jövőbeli európai gázszállítási igényeknek megfelelően tovább fejleszthető a Kaszpi-térség és a Közel-Kelet irányába.
    A Kormányközi Megállapodás, a projekttámogatási megállapodások és harmadik felek számára nyújtott kivételek biztosítják a „Nabucco West” stabil jogi kereteit, hasonlóan az eredeti Nabucco változathoz, ráadásul az Európai Unió területén ugyanazon az útvonalon futna a vezeték.

Még nincs értékelve