Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nyugaton keres befektetési lehetőségeket Kína

forrás: mti | 2011.11.28. |
Nyugaton keres befektetési lehetőségeket Kína
Kína nyugati infrastrukturális projektekbe fektetne be, a kínai kereskedelmi minisztérium 2012-ben delegációt is küld Európába.

"A kereskedelem ösztönzésére és új befektetési lehetőségek keresésére jövőre kínai delegáció utazik Európába" - mondta a kínai kereskedelmi miniszter egy hétfői konferencián. "Egyes európai országok adósságválsággal küzdenek, eszközeiket készpénzre váltanák, s külföldi befektetőktől remélik, hogy azok felvásárolják a vállalkozásaikat. Mi figyelünk majd, s segítjük előre vinni a folyamatot" - fogalmazott Csen Tö-ming (Chen Deming) Pekingben.     A miniszter nyilatkozatát megelőzően a hétvégén a Financial Times napilapban a Kínai Befektetési Társaság (CIC) vezérigazgatója hasonló terveket említett. Lou Csi-vej (Lou Jiwei) azt írta: Kína örömmel fektetne be nyugati infrastrukturális projektekbe, különösen  Nagy-Britanniában. Egy ilyen, kereskedelmi elvek mentén létrejött együttműködés mindegyik fél számára csak előnyökkel járhat - fogalmazott Lou Csi-vej.  
    "Kína  hajlandó importját növelni és a külföldi beruházásokat ösztönözni, ezt segíti a dollár hosszabb ideje tartó viszonylagos gyengesége is" - tette hozzá a vezérigazgató. Lou Csi-vej a víz, energia, közlekedés, digitális kommunikáció és hulladékkezelés ágazatait említette az együttműködés területeinek lehetséges példáiként, Nagy-Britannián kívül más országot konkrétan nem nevezett meg.
    A pekingi központú CIC szuverén vagyonalapot a külföldi beruházások ösztönzésére hozták létre 2007-ben, eszközeinek értéke tavaly év végén 409,6 milliárd dollárt tett ki. A társaság idén főleg az infrastrukturális, ingatlan- és magántőke-beruházásait növelte.
 

Még nincs értékelve