Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Pályázatot írt ki a metróvégállomás új csomópontjának terveire a BKK

forrás: mti | 2012.10.19. |
Pályázatot írt ki a metróvégállomás új csomópontjának terveire a BKK
Építészeti tervpályázatot írt ki az őrmezői metróvégállomás új intermodális csomópontjának terveire a Budapesti Közlekedési Központ .

A BKK pénteki közleménye szerint a 4-es metróvonal első szakaszának része a Kelenföldi pályaudvari állomáshoz kapcsolódó intermodális csomópont kiépítése. A beruházás keretében az őrmezői oldalon a metró kijáratához csatlakozva komplex helyi és helyközi buszpályaudvar, valamint P+R parkoló és B+R kerékpártároló épül.
    Magyarországon elsőként készül olyan buszpályaudvar, ahol részben közvetlenül az épületből a buszba nyíló ajtókkal, részben fedett peronokon érhetők el a helyi és helyközi autóbuszok - közölte a BKK. A terminál jellegű épület lehetővé teszi, hogy a metróról átszáló utasok komfortos, fűtött, illetve hűtött térben várakozhassanak, valamint különböző kereskedelmi és vendéglátó szolgáltatásokat vehessenek igénybe.
    A buszpályaudvar mellett csaknem 500 P+R férőhelyet építenek ki, valamint kialakítanak rövid idejű várakozást lehetővé tevő helyeket és taxidrosztokat. A kerékpárosok és a gyalogosok számára minden irányban kényelmesen és biztonságosan átjárhatóvá válik a térség, és a kerékpárosoknak telepítenek 120 B+R tárolót is - áll a közleményben.
    A tervpályázatra november 5-éig lehet jelentkezni, majd a pályázati követelményeknek megfelelő jelentkezők 2013. január 28-ig nyújthatják be pályaműveiket, amelyeket a zsűri 2013. február 28-ig bírál el.
    A pályázatok elbírálását és a győztes pályaművek kiválasztását a Finta Sándor fővárosi főépítész elnökletével és Vitézy Dávid BKK-vezérigazgató részvételével működő, az érintett kerületek, az építész kamarák és egyéb szakértői szervezetek által delegált személyekből álló bírálóbizottság végzi. A pályaművek díjazására és megvételére bruttó 30 millió forint áll a bírálóbizottság rendelkezésére.
    Közleményében a BKK arra is kitért: 2010 végén, az új városvezetés hivatalba lépésekor és a BKK létrejöttekor a 4-es metró kelenföldi végállomásánál a felszíni rendezés, a buszvégállomás és P+R parkoló alapvető tervezési munkái sem voltak készen. A Keleti pályaudvarnál a felszíni rendezésre nem volt vállalkozó kiválasztva, a Móricz Zsigmond körtéren pedig elavult tervek alapján folyt a munka. A 2010 előtti előkészítési hibák miatt a metróprojektnek ezek az elemei csúszásban vannak - közölte a BKK.

Még nincs értékelve