Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Tőzsdén a FuturAqua

forrás: mti | 2011.09.26. |
Tőzsdén a FuturAqua
Október 12-én megkezdődhet a kereskedés a FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde "B" szekciójában - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

A társaság alaptőkéje 92.633.000 forint.
    A FuturAqua Nyrt. két jelentős vízhozamú, saját tulajdonú ásványvízkúttal rendelkezik, s szerződéses partnerein keresztül évi több százmillió liter ásványvízhez fér hozzá. A tőzsdei bevezetés előtt álló vállalat üzleti stratégiája elsősorban ezekre a vízkészletekre alapoz.
    A FuturAqua Nyrt. két éven belül nemcsak egy hagyományos palackozó üzemet, de egy zacskózó kapacitást is létrehoz a tulajdonában álló építési területen - közölte a cég.
    A vízkészletek nyersanyagként történő értékesítésére a FuturAqua Nyrt. hónapokon belül útjára indít egy globális vízkvóta-kereskedelmi rendszert is, ami az édesvíz nemzetközi mozgatásának alapját képezheti.
    A közleményben azt írják: a globális vízhiány, a romló vízminőség, az egyenetlen vízeloszlás és a dinamikusan bővülő kereslet miatt a szektorban működő vállalatok részvényei perspektivikus emelkedésnek indulhatnak, miközben a mindennapi fogyasztásra felhasználható víz ára is jelentősen emelkedhet.
    A víz jelenleg nemcsak a legnagyobb mennyiségben fogyasztott élelmiszer a világon, de a leginkább félreárazott nyersanyag is, ezért az édesvíz stratégiai szerepe az elkövetkező években látványosan felértékelődhet - áll a közleményben.
 

Még nincs értékelve