Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A kínaiak már a spájzban vannak!

Horváth Iza | 2010.11.20. |
A kínaiak már a spájzban vannak!
A Chery kínai autógyár már Európát készül ostromolni. Az olcsó, viszonylag korszerű autókat készítő gyár új hídfőállást kíván kiépíteni európai offenzívájához Törökországban.

A kínaiak egy török céggel, a Mermerler Otomotivval közösen mintegy fél milliárd eurós beruházást terveznek Törökországban. Az Eu szomszédságában települni talán azért sem lehet rossz választás a kínaiaknak, mert itt számtalan németországi autógyárakban dolgozó ember él, illetve térhet majd vissza Németországból. Ők már szakképzettek, ismerik a német munkamorált is.

Az új gyár az első években alacsony kapacitással fog működni. 20 ezer darab A3 szedán és Tiggo hobbiterepjáró kínai alkatrészeinek összeszerelése van tervben. Kicsit távolabbra tekintve a gyár kapacitásának bővítését tervezik. 2017-re el szeretnék érni a kínaiak az évi 100 ezer Törökországban gyártott darabszámot. A kommunista Kína pedig nem szokott viccelni. Ha a vezetők elterveznek valamit, általában végre is hajtatják…
 
A szaklapok és a Cheryről megjelent tesztek alapján egyébként úgy tűnik, egy kevés kompromisszummal ugyan, de elfogadható, európai mércével mérve is közepesnél jobb autó. Kicsit a kóreai gyártók formavilágát is idéző népautó lehet hamarosan a modern motorválasztékú jármű. Ezeket egyébként az osztrák AVL tervezte bérmunkában.
A Cherynél többször felmerült már az esetleges európai jelenlét, egy ideig úgy tűnt, a Mercedes gyár segítségével, Dodge márkanéven kerülnek majd piacra a kínai kocsik.
 
Külföldi szaklapokban pedig még egy hír felröppent. Állítólag a Chery tárgyal a lengyel FSO felvásárlásáról az ukrán tulajdonosokkal. Tehát elképzelhető az is, hogy egyszerre két frontot fognak nyitni az európai autógyárakkal szemben.
Szóval európai gyártók figyelem! A kínaiak már a spájzban vannak! Versenyezni kell értünk! Jó minőségű, olcsó autókat kérünk!
Átlag: 5