Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A tollal és ecsettel mesélő riporter

A Discover Hans Liska kiállítás bemutatója a Museo Mille Miglia-ban

Mercedes-Benz | Mercedes-Benz | 2014.07.14. |
Mercedes-Benz
A tollal és ecsettel mesélő riporter
Első alkalommal láthatja a közönség azt a mintegy száz alkotást, melyet a Mercedes-Benz Classic Archívum mutat be az olaszországi Brescia-ban, a márka sikerei és az ahhoz kapcsolódó hangulatok korhű megörökítője, a grafikus Hans Liska alkotásaiból.

Életszerűek vagy futurisztikusak

Június 5-én nyílt meg a "Discover Hans Liska" kiállítás a Museo Mille Miglia-ban. Ez az első alkalom, hogy a Mercedes-Benz Classic Archive a nagyközönség elé tárja Liska művészeti alkotásait a grafikus válogatott műveiből. Ezt együtt kiállítva még nem láthatták az érdeklődők. Amellett, hogy a grafikai alkotásokkal Hans Liska mindenekelőtt a Mercedes-Benz 1950-es évekbeli modelljeire fókuszált, a kiállítás az opera, a színház, a sport és a cirkusz világából is felvillant motívumokat, valamint portrékat, futurisztikus illusztrációkat is megjelenít.
Ki is volt ő, Hans Liska? Ez a kiállítás átfogó tisztelgés annak a grafikusnak az emléke előtt, aki 1907-ben született és 1983-ban halt meg. Ő volt az egyik legsikeresebb sajtó- és reklámillusztrátor a XX. század derekán, és tíz esztendőn át nyomon követte és megörökítette a stuttgarti márkához kapcsolódó főbb mozzanatokat, hangulatokat, sportsikereket, valamint az új modelleket. A kiállítás a Museo Mille Miglia-ban augusztusig tart nyitva, és a tervek között szerepel az anyag mobillá tétele, azaz a későbbiekben másutt is be kívánják mutatni – többek között Stuttgartban.

Presztízs Magazin

Humorral és tehetséggel

Függetlenül attól, hogy a dinamikus versenyplakát, vagy a romantikus brosúra motívumai Olaszországot idézik, a művek fókuszába mégis az ötvenes évekbeli Németország világa került. Hans Liska biztos ösztönnel a különleges pillanatokat örökítette meg – kiváló művészi készséggel és egy csipetnyi humorral. Alkotásai megjelentek versenyplakátokon, prospektusokban, reklámokon, valamint speciális kiadványokban.
Ez a nagyszabású kiállítás széleskörű motívumokat és technikákat vonultat fel. A Mercedes-Benz Classic Archívum és Hans Liska családja a "Discover Hans Liska" kiállítással most első alkalommal működnek együtt.Presztízs Magazin

Ami a pályán történt
Liska a motorsport történetéből a Mercedes Benz 1950-es évekbeli legendáihoz kapcsolódó varázslatos pillanatokat örökítette meg. Így például a Mercedes-Benz 300 SL verseny-sportkocsi győzelmét (W 194, 1952), az új Silver Arrows modellt (W 196 R, 1954/1955), és számtalan egyéb sikert. Az ábrázolt momentumok között találunk emlékezetes győzelmi jeleneteket, mint például ami az 1952-es Carrera Panamericana versenyen történt, amikor egy keselyű rázuhant a győztes 300SL szélvédőjére.

Álmok és a mindennapi élet, a "gazdasági csoda"

Liska munkásságának másik fontos mozgatója maga a korszak volt, melyben a Mercedes-Benz máig tartó hírnevet szerzett. Ez a "gazdasági csoda" időszaka a stuttgarti márka számára, a Liska által ábrázolt jeleneteken a termelés fellendülése, a gazdasági növekedés és a német álom köszönnek vissza. A művész szabad teret engedett képzeletének, kihasználva a mesemondás tehetségét az 50-es években megjelent Mercedes-Benz motívumokkal illusztrált könyvek lapjain.

Még nincs értékelve