Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A vezérigazgatók kevesebb mint fele bízik vállalata 2012. évi növekedésében

forrás: mti | 2012.03.08. |
gazdaság, ipar, válság
A vezérigazgatók kevesebb mint fele bízik vállalata 2012. évi növekedésében
A magyarországi vezérigazgatók 47 százaléka bízik abban, hogy cége növekedni tud 2012-ben, s ez az arány jócskán elmarad a világban átlagosan mért 84 százaléktól - hangzott el a PwC könyvvizsgáló és tanácsadó csütörtöki tájékoztatóján, ahol ismertették a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségével (MGYOSZ) közösen készített első vezérigazgatói felmérés eredményeit.

Túlélési stratégiát vázolt fel a megkérdezett 70 nagyvállalati vezető, ennek lényege a további költségcsökkentés - mondta Futó Péter. Az MGYOSZ elnöke szerint most mindenki arra törekszik, hogy stabilizálja cége helyzetét.
    A vállalatok növekedési kilátásait rontja a bizonytalan magyar gazdasági környezet, az erősen kilengő árfolyam, az államháztartási hiány alakulása, amelynek következtében adóemelésekre kényszerülhet a kormányzat - ismertette a felmérés részleteit Lőcsei Tamás, a PwC partnere.
    Valamivel optimistábbak a vezérigazgatók a következő három évet illetően, a válaszolók 78 százaléka bízik a növekedésben, s ez az arány közelít a PwC világfelmérésének 84 százalékos arányához.
    Ugyanakkor meglehetősen pesszimisták a magyarországi vezérigazgatók a gazdasági élénküléssel kapcsolatban: csak 15 százalékuk reménykedik abban, hogy 2012-ben globális fellendülés várható, miközben a világátlag 50 százalék.
    A tehetség menedzsmentről sem rajzolt fel kedvező képet a vezérigazgatók által elmondottak alapján Rolek Ferenc. A tehetség menedzsmentet szükségesnek tartók aránya csupán 3 százalék,  nagyságrenddel kisebb a világátlagnál - kommentálta az eredményt az MGYOSZ alelnöke.
    A felmérés szerint a következő 12 hónapban a vállalatok 34 százaléka további létszámcsökkentést tervez, 30 százalékuk változatlan létszámmal számol, 14 százalék nem válaszolt, növekvő létszámot 22 százalék tervez.

Még nincs értékelve