Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az előre menekülést választották

x | 2011.12.27. |
gazdaság, ipar
Az előre menekülést választották
A legnagyobb autóipari vállalkozások évek óta beruháznak, bővítik kapacitásaikat Magyarországon, így hazánk az ágazat egyik meghatározó központjává válhat hamarosan a kontinensen. A helyi beszállítók számára ez nagy lehetőség. Ezt ismerték fel a Stefani Hungária Gépgyártó Kft.-nél is, ahol az elmúlt nehéz esztendőkben is a megszorítások helyett az előre menekülés, a fejlesztés eszközével éltek. Több mint 200 millió forintból, Európai Uniós és állami támogatással egy új, közel 600 négyzetméteres üzemcsarnokkal bővítették meglévő telephelyüket.

A cég az autóipari gyártók közül pillanatnyilag az Audi és a Volkswagen beszállítója, a brit Mahle cégnek pedig egyedi célgépeket gyárt. Az autóipari beszállítók – ha még nem is beszélnek a válság végéről –, de körükben már tapasztalható bizonyos optimizmus. Mint hallani lehet, 2010 már a növekedés éve volt számukra. Az új csarnok átadásával együtt járó kapacitásbővítéssel ezt a kedvezőbb hangulatot ragadták meg, s nem titkolt szándékuk, hogy a meglévők mellett a jövőben új piacokat szerezzenek.

Az ünnepélyes üzemavatáson részt vett Samuel Stefani, a német anyacég ügyvezetője. A megjelenteket Alexander Fina ügyvezető igazgató, majd Pittner Béla projektmenedzser köszöntötte a szalagátvágást megelőzően.
Pittner Béla beszédében kiemelte, a Stefani Hungária Kft. mert egy nagyot álmodni, s mert egy nagyot lépni. – A beruházással szinte megdupláztuk eddigi termelő területünket. Az új üzemcsarnok jelentős változásokat hozott. A munkafázisokat megfelelően elkülönítettük, az egyik csarnokban már csak megmunkálással, a másikban pedig csak összeszereléssel foglalkozunk. Szükség is volt erre, hiszen a rendelésállomány növekedése, az autóiparban egyértelműen tapasztalható fellendülés, és a rugalmas partnerkiszolgálás igénye egyaránt ezt kívánta meg – foglalta össze a fejlesztés lényegét a beruházás projektmenedzsere.
Az immár 1400 négyzetméter alapterületen termelő vállalkozás negyven embernek ad ma munkát. A nemrég átadott, új üzemcsarnokban két megmunkáló központ kapott helyet. A létesítmény a meglévő, 800 négyzetméteres üzemépület folytatásaként épült meg a Győri Ipari Parkban. Az újonnan telepített két, nagy teljesítményű megmunkáló berendezés mellett más változások is történtek a fejlesztés során –így bővült például a meglévő adminisztrációs egység, valamint a szociális helyiségek.
A Stefani Hungária Kft. a telephelyfejlesztéshez 52,3 millió forintot nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében.
 
 
Stefani Hungária Gépgyártó Kft.
H-9027 Győr, Tó u. 2.
Tel.: +36-96/510-160
Fax: +36-96/510-161
E-mail: info [at] stefanihungaria [dot] hu
Még nincs értékelve