Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Elkészült a 4-es út Debrecent elkerülő szakasza

forrás:MTI | Ceglédi Zsolt (MTI) | 2013.01.24. |
fejlesztés, közút
Elkészült a 4-es út Debrecent elkerülő szakasza
Megépült a 4-es számú főközlekedési út Debrecent elkerülő szakasza - jelentette be Kovács Ákos, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese csütörtökön a helyszínen.

Az út első üteme 2006-ban készült el a 4-es, a 33-as és 35-ös út között. A második ütem során elkészült a 35-ös út és a 4-es út közötti szakasz - emlékeztetetett a vezérigazgató-helyettes az új elkerülő út átadásán.
    
A projekt az Új Széchenyi Terv keretében európai uniós támogatással valósult meg, a kivitelezés nettó költsége 3,5 milliárd forint volt - tette hozzá.
   
A debreceni elkerülő nyomvonalán 11,9 kilométer hosszan 2x1 forgalmi sáv, 2 híd, valamint 2 szintbeli csomópont létesült. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a beruházás megvalósítása során kiemelt figyelmet fordított a környezetvédelemre. A szakaszon csaknem 2 kilométer hosszan zajvédő fal, több mint 13,5 kilométer hosszan vadvédő kerítés, mintegy 7 kilométeren madárvédő fal és egy vadátjáró épült, valamint 1400 fa és több mint 60 ezer cserje telepítése történt meg - ismertette Kovács Ákos.
   
Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere kiemelte: régen várták ezt az útszakaszt, ami jelentősen könnyít a város közlekedésén.
   
Felméréseik szerint a várost érintő forgalom 80 százaléka debreceni célú, s csak 20 százalék az átmenő forgalom. Ennek mintegy felét veszi át az új elkerülő út - mondta a polgármester. Reményét fejezte ki ugyanakkor, hogy a városi belső forgalom egy része is átterelődik az új útszakaszra.
   
Az elkerülőt  csütörtökön a kora délutáni óráktól használhatják a járművek.

Még nincs értékelve