Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Előkészületek a szlovák-magyar földgázvezeték építésére

forrás: mti | 2012.11.29. |
Előkészületek a szlovák-magyar földgázvezeték építésére
Megkezdődtek a szlovák-magyar földgázvezeték építésének előkészületei, a Magyar Gáz Tranzit Zrt. balassagyarmati depóhelyére megérkezett a vezeték építéséhez szükséges acélcsövek első szállítmánya - közölte a beruházó projekttársaság csütörtökön.

A Vecsés és a szlovákiai Felsőzellő (Veľké Zlievce) közötti 115 kilométer hosszú, kétirányú, nagynyomású vezeték magyarországi, Balassagyarmatig tartó szakaszának építését a Magyar Gáz Tranzit Zrt. mint beruházó projekttársaság koordinálja. A kivitelezést a közbeszerzési eljárás során nyertes OTF Fővállalkozó Zrt. végzi.
    A vezeték az észak-déli földgázszállító folyosó fontos szakasza lesz, jelentősen növelheti Magyarország és a közép-európai régió ellátásbiztonságát.
    A balassagyarmati depóban a magyar-szlovák összekötő földgázszállító vezeték 94 kilométer hosszú magyar szakaszának majdnem nyolcadára elegendő csőanyagot tárolnak majd. További két depóhelyet alakítanak ki Romhány és Érsekvadkert határában.
     A Magyar Gáz Tranzit Zrt. és szlovák partnere, az Eustream a.s. idén május 23-án kötött közös beruházási megállapodást, a tervek szerint a vezeték 2015-re kereskedelmi forgalomba áll.
    A beruházás teljes összege mintegy 160 millió euró, ebből 30 millió eurót az Európai Unió ad az Európai Energiaügyi Gazdaságélénkítő Program keretében. Az MFB Zrt. mint az MFB Invest Zrt. tulajdonosa részt vesz a beruházás finanszírozásában. Ennek részeként júliusban az Európai Beruházási Bank (EIB) 75 millió eurós hitelszerződést kötött az MFB-vel.

Még nincs értékelve