Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Golyóálló üzletemberek

Soós Tamás | ASC Germany | 2013.04.04. |
Golyóálló üzletemberek
A világ államfőinek nyolcvan százaléka Németországban készült páncélozott gépkocsikban utazik. A terrorizmus kiterjedése óta aranykorát éli a német páncélozott személyautók iparága.

Van, akinek pokol, de akad, akinek csak puszta üzlet a háború. A német cégek viszont nem csak termékeket kínálnak eladásra. „Mi egy ideát árulunk: a biztonságot ” – vallja Fidelis Cloer, az ASC Germany üzletembere. Itt erény a magas ár, mert az minőséget jelent. Ha egy cég évente ötszázezer eurót költ termékei tesztelésére, és körülbelül 1800 kilogramm páncélt ránt fel egy kocsira úgy, hogy az a naiv szemlélő számára észrevehetetlen marad, az joggal srófolja fel az árakat. „Óvakodj az olcsó üzlettől: az életedbe kerülhet!” – szól az ASC szlogenje.

A német cégek üzletfilozófiája nem ismer kompromisszumokat: a STOOF, a TRANSECO, az ASC vagy éppen az Alpha Armouring a legmagasabb minőséget kínálja a legmagasabb áron. Elég csak egy pillantást vetni az iraki háborúra: míg az olyan amerikai cégek ellen, mint a Halliburton, perek sokasága folyik, mert nem biztosítottak megfelelő védelmet alkalmazottaik számára, addig az ASC-nek a cég aranykorát jelenti a 2003 és 2011 közé eső időszak. A németek nem a profit maximalizálására, hanem a hosszú távú üzleti kapcsolatok kiépítésére törekednek. Elvégre mi lehet jobb reklám egy olyan ügyfélnél, aki túlélte a merényleteket?
De az iparág nem csak az ügyfelek számára veszélyes. Cloer egész évben a háborús zónákat járja, hogy üzletet kössön: a vásárlók bizalmának elnyerése karizmatikus fellépést kíván. Az adás-vétel olyannyira személyes, hogy az ASC honlapján fel sem tünteti a termékek összes adatát, hiszen azokat a terroristák is saját hasznukra fordíthatnák.

Az iparág ráadásul nem csak titokzatos, de tragikus is. Itt is a kereslet szabja meg a kínálatot, de a pontos igények csak az újabb technikákat bevető fegyveres merényletek után állapíthatók meg. A fejlődés ára az emberi élet: a tökéletes páncélozott autó festését mindig kiontott emberi vér színezi sötétre.

Átlag: 5