Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Gondolkozz globálisan, alkoss lokálisan!

Horn Technológiai Napok Tübingenben

Szepesi Viktor | Paul Horn GmbH | 2013.09.08. |
Gondolkozz globálisan, alkoss lokálisan!
A Pannon Presztízs Magazin abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a Horn Magyarország Kft. meghívta lapunk képviselőjét a németországi anyavállalt éves technológiai napjaira, Tübingenbe. A rendezvénysorozat részét képezte a nyílt nap, ahol a tanulókat, a sajtó képviselőit és a GmbH alkalmazottainak családját is vendégül láttak. Bemutatták a cég bázisát, szakmai hátterét, üzletpolitikáját és azt, hogyan lehet folyamatosan fejlődni, és fejleszteni a recesszió ellenére is.

Lapunk olvasóinak már bizonyára nem kell bemutatni a Horn vállalatot. A Paul Horn GmbH 1969 óta tervez és gyárt beszúró-, hosszeszterga- és horonymaró-szerszámokat, melyek a piaci szegmens élvonalába tartoznak. Termékeik alkalmazási területe is széleskörű, az autó és beszállító ipartól kezdve a gépgyártáson, a repülés- és űrhajózás-technikán, a hidraulikán/pneumatikán, az ékszeriparon keresztül az orvosi technikáig terjed. Az egészségügyre egyébként kiemelt figyelmet fordítanak. Munkájuk hátterét bemutatva, minden évben nemzetközi fórumot szerveznek, hogy minél többen megismerjék versenyképes és attraktív tevékenységüket.

Technológiai Napok 2013

Presztízs Magazin

Új termékek, nyílt nap és szakmai előadások – röviden így lehet összefoglalni a Horn Technológiai Napjait. Lothar Horn, a Paul Horn GmbH ügyvezető igazgatója személyesen köszöntötte a meghívottakat és beszámolt az iparág, valamint a cég eredményeiről, ismertette vállalata piaci helyzetét, újabb sikereit. Ezután a sajtó számára külön idegenvezetést tartottak, ahol részletesen bemutatták, hogyan működnek az egyes szakterületet kiszolgáló gépek, hogyan működik a termelés és milyen háttérmunkáktól válik világszínvonalúvá a termékcsoport.
A rendezvény külön érdekessége volt, hogy nem csupán üvegfalon át lehetett megnézni a munkafolyamatokat, hanem kézbe is foghattuk a különböző eszközöket. Górcső alá vehettük a legapróbbakat, de még egy félbevágott turbina is várta a vendégeket. Ehhez kapcsolódóan az idegenvezetés részét képezte a kiállítók standjainak megismertetése, ugyanis a Horn GmbH partnercégei is kitelepültek, hogy az ő vállalataik tevékenységével is megismerkedhessenek a látogatók. Lényegében az mutatták be, milyen végfelhasználásai lehetőségei vannak a termékcsaládnak.

Ahol öröm dolgozni

Presztízs Magazin

A Paul Horn GmbH anyavállalata oktatáspolitikájában nagyon fontosnak tartja, hogy alkalmazottai ne csupán megnyomjanak egy-egy gombot a gépeken, hanem folyamatosan fejlődjenek és átlássák a cég teljes szakmai struktúráját. Ezen felül morálisan is támogatják a dolgozókat, ráadásul itt az étkeztetés felét is a munkáltató állja.
Gondosan ügyelnek a tisztaságra, mindenhol takarítónők szorgoskodnak. A makulátlan terekben étel- és ital automatákat helyeztek ki, hogy munkatársaknak egy percig se okozzon gondot üres gyomorral, vagy kávé nélkül dolgozni. A gyár területe egyébként teljesen digitalizált, rengeteg helyen, óriási plazmatévék segítségével mutatják be a termelést. Mindenhol elektromos gépek támogatják az emberek munkáját, fizikai erő helyett legtöbbször csak a fejüket kell használniuk az alkalmazottaknak.

Megállíthatatlan a fejlődés

Presztízs Magazin

A tübingeni anyavállalat világviszonylatban is fejlett infrastruktúrával rendelkezik. A nemzetközi találkozóra számtalan leányvállalat munkatársai és partnereik képviselői sereglettek a központba. Franciaország, Olaszország, Csehország, az Egyesült Államok, Kína, Anglia és Magyarország a legfontosabb gócpontjai a Horn hálózatának. Bár a magyarországi képviselet a legkisebb, mégis fontos Közép-Kelet európai központ. Reményeik szerint hamarosan még meghatározóbb szereplő lesz a vállalat életében.
A gigantikus méreteket öltő főépülettől külön céges buszok szállították a vendégeket egy másik, új épülethez. A 2012-ben elkészült 15 ezer m2 alapterületű kétszintes épület felépítését a megnövekedett kapacitás igényelte. Szükség is van rá, hiszen a Horn folyamatos bővülésének köszönhetően már Afrikában is van érdekeltségük.
 Az új objektum a tervek szerint 2016-ig mindenképpen kielégíti a gyártás szükségleteit. Az elmúlt években több mint 30 millió eurót fektettek a fejlesztésekbe, ezért Lothar Horn úgy véli, ideális feltételek vannak Németországban ahhoz, hogy tovább folytassák ezt az üzletpolitikát.

Átlag: 5