Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

KSH: decemberben 2,1 százalékkal nőtt az ipari termelés volumene

forrás: mti | 2012.02.07. |
KSH: decemberben 2,1 százalékkal nőtt az ipari termelés volumene
Tavaly decemberben 2,1 százalékkal emelkedett az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva, munkanaphatástól megtisztítva 6,7 százalékkal nőtt - közölte az előzetes számok alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Tavaly a termelés 5,4 százalékkal volt magasabb, mint előző évben.
    Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index decemberben 7,4 százalékkal csökkent. Egy évvel korábban, 2010 decemberében még 10,5 százalékos volt a havi visszaesés.
    A 2009-es 17,8 százalékos visszaesés után, a 2010-es 10,6 százalékos és a tavalyi 5,4 százalékos emelkedéssel a termelés csak megközelítette a 2008-as kibocsátási volument.
    Az elemzők várakozásai széles sávban ingadoztak: volt olyan szakértő, aki szerint decemberben 3,2 százalékkal nőtt az ipari termelés 2010 azonos időszakához viszonyítva, mások a bázishatás miatt 10,5-13,0 százalékot prognosztizáltak. Az elemzők azt várták, hogy az éves átlagos növekedés 5,5-6 százalék volt.
    Az ipari termelés volumene 2011 novemberében 3,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A munkanaphatástól megtisztított éves index megegyezik a kiigazítatlannal.
    2010 decemberében az ipari termelés 7,7 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban, munkanappal kiigazítva az éves összevetésű növekedés 5,6 százalék volt.

Még nincs értékelve