Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Maradt a Toyota az élen

Tancsa Ágnes | 2011.01.10. |
Maradt a Toyota az élen
A Toyota maradt 2010-ben is a világ vezető autógyára egy német elemzés szerint. Sorozatos visszahívásai ellenére is meg tudta őrizni pozícióját nagy riválisa, a General Motors-szal szemben, amely ismét a második helyre szorult, megelőzve a német Volkswagen gyárat.

Míg a tavalyi év első felében számos hír arról szólt, hogy bajban van az autógyártás, addig Ferdinand Dudenhöffer német ágazati elemző becslései szerint a Toyota 2010-ben 8,2 millió járművet értékesített, míg 2009-ben 7,5 milliót. De a dobogó másik két fokán helyet foglaló gyár is növelte bevételeit, a General Motors Kínában szerzett jelentős piacot, míg a Volkswagen a 2009-ben elért 6,3 milliós eladását emelte tavaly 7,1 millióra.

A detroiti autószalon alkalmából vizsgált globális autópiac további helyezettjei a Renault-Nissan 6,7 milliós eladással és a Hyundai-Kia 5,7 milliós értékesítéssel.
 
A Toyota milliós visszahívásai miatt az Egyesült Államokban jelentős piacot vesztett, hónapok óta alig tud eladni, Európában pedig a Hyunadai és a cégcsoporthoz tartozó Kia szorította vissza.
Még nincs értékelve