Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mercedes születik

Látogatás a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

Benedek Attila | Benedek Attila | 2014.03.11. |
Mercedes
Mercedes születik
A Mercedes-Benz gyára háromezer fő feletti dolgozói létszámával az Alföld egyik legnagyobb munkaadója. Két típust készítenek a hazai vállalatnál, az egyterű B osztályt és a négyajtós kupét, a CLA-t.

A Mercedes-Benz a márkától megszokott módon komolyan veszi a gyárlátogatást, valójában imázsépítésnek szánja. A profizmus ezen a területen is megnyilvánul, például a főbb munkaállomásokon információs modulokat helyeztek el, ahol egyebek mellett a monitorokon futó rövid filmekkel magyarázták el az egyes munkafolyamatokat. Ha ez nem lenne elég, az adott területhez tartozó alkatrészekkel szemléltetnek. Ezek és a látogatást vezető hölgy hozzáértése, a műszaki témában laikus látogató számára is érthető formában látatja a termelés minden mozzanatát.

Hatszáztizennyolc focipálya!

Presztízs Magazin

Az egyik leglátványosabb munka a gyártási folyamat legvégén található, ahol szakképzett tesztpilóták vezetik ki a szigorú minőségellenőrzésen átesett autókat a csarnokból. Útjuk a pár száz méteres, kockakővel is borított, kanyarokkal tűzdelt, úgynevezett rövid tesztpályára vezet, ahol a szakértő sofőrök kifinomult érzékkel figyelik a késztermék minden rezdülését. A pályáról az autók a szerelde melletti „ideiglenes” tárolókba kerülnek. A tömegesen parkoló CLA-k igen szép látványt nyújtanak. A 360 lóerős AMG sportverziót könnyen be lehet azonosítani, mert a nagy féktárcsákon vörösre festett féknyergek találhatók. Innen az autók útja a 160 hektáros gyártelep hátsó részébe vezet, ahonnan teherautón vagy vasúton hagyják el az üzemet.
A gyár méretét jól mutatja, hogy 7,5 kilométernyi kerítés határolja. Ha az összes saját tulajdonú területet beleszámoljuk, akkor a Mercedes-Benz kecskeméti gyára 441 hektáros, ami 618 futballpályának felel meg! A kerítésen belül kialakítottak egy hosszabb tesztpályát is, ahol a nagyobb sebességű próbákat hajtják végre a szakavatott munkatársak.

Presztízs Magazin

A fényezett karosszériák utastérajtóval együtt érkeznek a szereldébe, ahol egyébként két percenkét gördül le egy kész autó a szalagról. A méretekről és ennek az üzemnek az összetettségéről sok mindent elmond, hogy a beérkező karosszéria 152 munkafolyamat után válik autóvá. A kárpitozás, az üzemanyagtank, az ülések és minden más elem egy-egy munkaállomáson kerül az autóba. A szervezés profizmusát mutatja, hogy egy szalagon készül a CLA és a B osztály is, ahol véletlenszerűen követi egymást a két típus. Keveredés még sincs, a még fényezetlen, nyers karosszériákba ugyanis már a karosszéria üzemben bekerül egy elektronikus chip-azonosító, ami végigkíséri az egész gyártási folyamaton az „autót”. Erről, és az úgynevezett szereldei dokumentációs papírokból így pontosan tudják, hogy a megrendelt jármű milyen kárpittal, ülésekkel és extrákkal készül.
Érdekesség, hogy szinte nincs is két egyforma Mercedes, mert az autók megrendelésre, egyéni igények szerint készülnek. A szerelés utolsó fázisában kerülnek fel a kocsira az ajtók. Az elkészült Mercedesek ajtó- és ablakszigeteléseit igen durva esőt produkáló esőztető kabinban ellenőrzik, majd a szárítást, polírozást követően speciális fényekkel megvilágított folyosón végzik a fényezés minőségellenőrzését – sokadszorra. Innen vezet az út a korábban ismertetett rövid tesztpályára. A minőségellenőrzés témáját azzal zárjuk, hogy műszakonként véletlenszerűen kiválasztanak néhány autót, melyek azután keresztülmennek az úgynevezett „teljes gépjármű átvizsgálási folyamaton”. Ez egy igen szigorú, kétszáznál több pontot érintő átvizsgálás jelent.

Dolgoznak a robotok

Presztízs Magazin

A fényezőüzem nem látogatható, a világ egyik legkorszerűbb üzemében ugyanis az esetleges por- és egyéb szennyeződésveszély miatt a látogatói csoportok nem léphetnek be a termelési területre.
A karosszéria üzemben – közel százezer négyzetméteren – hatszáznál is több ipari robot dolgozik. Ezek végzik a présüzemből érkezett alkatrészek hegesztését, minden munkafolyamatot átlátszó plexi fóliák mögött, ami a munkavédelem miatt fontos. Minden egyes karosszérián több mint 5000 hegesztési pont lehet, a karosszériák építésénél speciális ragasztóanyagokat is felhasználnak. Egy autón, akár százméternyi hosszban használhatják ezt a technológiát!

A méret itt lényeges!

Presztízs Magazin

Akár ez lehetne a jelmondat a présüzemben, ahol óriásira nőtt „pénztárgépszalagokhoz” lehet hasonlítani a beszállítóktól érkezett lemez-alapanyagokat. Tömegük több tonnás, így a kikötőkből, konténerrakodó telepekről ismerős, úgynevezett felsőpályás daruval mozgatják. Az alapanyagok tömege nevetségesnek tűnik a présszerszámokhoz képest. Az aktuális tömeget kiírják, ott jártunkkor 30 tonna fölötti számot is láttunk… Ebben az üzemben egyébként közel 170 ember dolgozik a 16 ezer négyzetméteres területen, ahol több óriási méretű gép üzemel. A présutca mintegy félszáz méter hosszú és nyolc méter magas, a transzferprés is ugyanekkora magasságú, de „csak” harminc méter hosszú. Az üzem termelési rekordja leolvasható a kisebb présgép oldaláról: 24 óra alatt, három műszakban 25 092 darab! A kész lemezek mérete a tenyérnyitől a több négyzetméteres darabokig terjed, és közel 150 féle terméket jelent. A kecskeméti présüzem szállít elemeket a németországi gyáraknak is, például a C osztályhoz.


Óriási érdeklődés mellett

Presztízs Magazin

Magazinunk látogatásakor néhány újságírót és egy szegedi középiskolai osztályt vezettek körbe a gyárban. A civil látogatók előtt egyébként 18 hónappal a termelés megkezdése után nyitották meg a kapukat, és az érdeklődés akkora, hogy több hónappal előre lehet csak időpontot foglalni a gyár honlapján.
A sikerről a számok jobban beszélnek: a hetente 11 alkalommal induló „túrákat” kétféle hosszúságban tartják. A 2013 szeptemberében indult ingyenes gyárlátogatási program még a start évében köszöntötte az ötezredik résztvevőt! Érdekesség a diákok nagy száma, ugyanis a látogatók mintegy fele tanuló. Ez nem csak a fiatalok márka iránti vonzódását jelzi, hanem a gyár által elindított oktatási program népszerűségét is. A 2013/2014-es tanévben 35 középiskolás és 10 főiskolás kezdte meg a duális képzését, összesen 114 diák tölti gyakorlati idejét a Mercedes-Benznél.

Még nincs értékelve