Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Minimális költség, maximális megbízhatóság

Emelőgépek a Targonca Trade Kft. forgalmazásában

Zsohár Gabriella Eszter | 2010.06.01. |
gazdaság, ipar, targonca
Minimális költség, maximális megbízhatóság
A Targonca Trade Kft. 2005-től a Heli targoncák kizárólagos magyarországi importőre. A Heli mellett az OM és a Battioni e Pagani emelőgépek szerepelnek kínálatukban. A Heli a világ ötödik legnagyobb targoncagyártó cége, termékei a Targonca Trade Kft-nek köszönhetően váltak népszerűvé hazánkban. A Heli targoncák közül a Targonca Trade Kft. csak a homlokvillás programot forgalmazza, ami kimerül a belsőégésű – gáz és dízelüzemű, továbbá elektromos emelőgépekben.
A Battioni e Pagani olasz gyártmányú oldalvillás targonca. Előnye, hogy kicsi a helyigénye, hosszú tárgyakat, például gerendákat, faárut, vasrudakat lehet vele szállítani.
 
A Heli a világ ötödik legnagyobb targoncagyártó cége, termékei a Targonca Trade Kft-nek köszönhetően váltak népszerűvé hazánkban. A Heli számára a főegységeket japán beszállítók biztosítják. A vázat Kínában készítik, de a hidraulikarendszer amerikai, a motor, a váltó, és a futómű japán gyártmány, ezáltal garantált a kiváló minőség. Az alkatrészeket Kínában szerelik össze. A Heli fő piaca az észak-amerikai, ázsiai és egyre nagyobb mértékben az európai területek. Gépei megbízhatók, strapabírók, masszív szerkezeti felépítésűek, amelyeket alacsony költséggel lehet üzemeltetni. A cég garantálja, hogy Heli targoncával minimális költséggel, maximális megbízhatósággal lehet egyik helyről a másikra eljuttatni a raklapot.
A Heli targoncák közül a Targonca Trade Kft. csak a homlokvillás programot forgalmazza, ami kimerül a belsőégésű – gáz és dízelüzemű, továbbá elektromos emelőgépekben.
A Heli által 2009-ben újdonságként bevezetett green-széria a belsőégésű motoros gépeket érintette a 2,5 tonna fölötti kategóriában. Nevéből adódóan a „zöld” berendezés kisebb károsanyag-kibocsátású motort kapott. A legfőbb szempont, hogy az európai szabványoknak jobban megfelel, Euro 3 és Euro 4-es motorokkal van ellátva.
 
2010-től a cég felvette a kínálatába az 1,5 és az 1,8 tonnás green-szériás targoncákat is. Ezek abban különböznek a régi „A” szériától, hogy környezetkímélőbb és korszerűbb, elektronikával felszerelt motorral és formatervezett külsővel rendelkeznek.
A tervezők az ergonómiára is odafigyeltek, nem mindegy ugyanis, hogy a targoncavezető nyolc óra munka után hogy száll ki az ülésből. Ezért a gép kényelmesebb, a kezelőszervek a vezető mellé kerültek arra is figyelve, hogy a könyök 15 fokos dőlésszögében legyenek.
Az OM a világ egyik legnagyobb targoncagyártó csoportjának, a Kion Group-nak a tagja. Berendezéseinek túlnyomó többsége Olaszországban készül. Ez a csoport prémiumtermékeket gyárt, ami magasabb árkategóriába és magasabb minőségbe tartozó berendezéseket jelent, továbbá teljes a raktártechnikai programjuk. A raktártechnikai berendezések között a legegyszerűbb békától a keskenyfolyosós felrakógépig minden megtalálható. Nincs olyan raktártechnikai igény, amit ne tudnának kielégíteni. Széles kínálatában megtalálhatók a raklapszállító, raklapemelő, komissiozó, tolóoszlopos, magasraktári targoncák, továbbá a vontató és platós targoncák. Az OM újdonsága az úgynevezett „IDEA” típus. Ez egy olyan raktártechnikai berendezés, ami ötvözi a gyalogkíséretű targonca és a tolóoszlopos társa előnyeit.
 
 
A gyalogkíséretű targonca aránylag kis helyen elfér, ezért szűkebb folyosószélesség kialakítását igényli. Így lett a kisméretű raktárak kedvelt eszköze, ahol a helyszűke miatt fölfele kell terjeszkedni. Hátránya viszont, hogy a támasztólába miatt keresztirányban nem tudja felemelni a raklapot.
A tolóoszlopos emelőgépnek jóval nagyobb helyre van szüksége, viszont nincs elöl támasztólába. Ez egy drágább berendezés. Az „IDEA” e kettő előnyeit ötvözi. Továbbra is kicsi helyen tud mozogni, a támasztóláb lekerült róla, ugyanis nagyon kompakt szerkezetről van szó. Olyan raktárakba ajánlják, ahol a raklapokat kicsi helyen több irányból kell felvenni.
 
(X)
Targonca Trade 2000 Kft.
8400 Ajka, Ipari park, Pf.: 215
Tel./ Fax: +36 88/210-851, 88/500-180, 30/332-5462
E-mail: targoncatrade [at] targoncatrade [dot] hu
www.targoncatrade.hu
 
 
Még nincs értékelve