Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nem a vevőkből akarnak meggazdagodni

A Prodoctum Kft.- nél az árak a földön járnak

Balogh Renáta | Molnár László | 2010.06.02. |
Nem a vevőkből akarnak meggazdagodni
A Productum Kft. két éve arra rendezkedett be, hogy a lakosság igényeit maximálisan kiszolgálva létrehozzon egy profi acélkereskedést. Ennek érdekében lakatos-szolgáltatással is bővítették profiljukat. A tulajdonos, Valasek István az újításokról és a kiskereskedelem előnyeiről beszélt a Pannon Presztízs magazinnak adott interjúban, és egyebek mellett azt is elmondta, kereskedésük elsősorban a végfelhasználókat akarja megszólítani, a lakosság kiszolgálását vették célba.
[title-raw] Milyen termékekkel foglalkoznak?
– Az acélhoz kötődik a vállalkozás, így betonacéllal, zárszerelvénnyel, gerendával, hengerelt áruval, kör- és négyzetacéllal  – válaszolta a Produktum Kft. vezetője.
Honnan szerzik be az árut, és kik a beszállítóik?
[title-raw]– Importból, illetve belföldről érkezik hozzánk az áru. Magyarországon a Dunaferr Zrt.-n kívül nem jellemző már a gyártás, így a hazai nagykereskedőktől, a Ferroglobus Zrt.-től és a Budafer Zrt.-től szerezzük be az eladásra kínált termékeket. Igazából bárkitől, akitől jó áron tudunk vásárolni, lehet az egy másik kiskereskedelmi telep is, akikkel olyan viszonyt építettünk ki, hogy meg tudjuk oldani a cserét egymással.
[title-raw] Milyen minőségű acélt forgalmaznak?
– Teljesen szabványos normál acéllal dolgozunk, de ha valakinek különleges mechanikai tulajdonságú vagy kémiai összetételű acélra van szüksége, azt is be tudjuk szerezni.
– Kérem, meséljen arról, milyen szolgáltatásokat nyújt a Prodoctum Kft.!
– Fuvarozást is vállalunk, de bővítettük szolgáltatásainkat, és most már a telepünkön lévő lakatosműhellyel, illetve a Páncél Bt.-vel is együttműködünk. Így, ha bármilyen lakatosipari munkára van szükség, azt is meg tudjuk oldani. Mindig többet akarunk nyújtani a vevőnek, azt próbáljuk elérni, hogy ha bárki bejön az utcáról, akkor komplett szolgáltatást kapjon. [title-raw]Nemrégiben egy színháztól kerestek fel minket, hogy a díszlet kivitelezését szeretnék velünk elkészíttetni. Nagyon örültek, hogy a lakatos-szolgáltatással kiegészülve mindent tudtunk vállalni, így ügyfelünknek nem kell több helyre szaladgálnia. Nálunk az alapanyagtól kezdve a komplett termékig mindent megvásárolhatnak.
– Milyen megrendelésekkel foglalkoznak?
– Nagy megrendelésekkel nem igazán, mert az építőiparban a jól ismert fizetési csúszásokat saját erőnkből nem akarjuk finanszírozni. Ugyanis, ha nem tudunk fizetni a beszállítóinknak, akkor megromlik a kapcsolat és utána nem szolgálnak ki minket. Ezt mindenképp szeretnénk elkerülni, ezért a jól bevált, biztos dolgokat kultiváljuk. Berendezkedtünk arra, hogy egy profi kiskereskedelmi telep legyünk. A végfelhasználókat akarjuk megszólítani, a lakosság kiszolgálását vettük célba, a nagyok meg küzdjenek egymással!
[title-raw]– Vállalnak-e például házhoz szállítást?
– Persze, vállalunk. Annyi a változás, hogy egy új darusautót szándékozunk vásárolni, mely jelentősen megkönnyíteni majd a dolgunkat. A járművel csak be kell emelni az árut a telepre.
- Milyen árakkal dolgoznak?
- Egy-két hete a piacon az acélárak emelkednek. Az európai gyárak ugyanis nem kezdtek el mind működni. Itthon is hasonló a helyzet. Az ózdi beton-acélgyárban még április elsejével sem indult be a gyártás, mert annyira alacsonyak voltak az árak, hogy nem érte meg termelni, hiszen folyamatos veszteséggel adták el az anyagokat. Túlkínálat keletkezett, kereslet pedig nem volt rá. Ez addig gyűrűzött, amíg akkora hiány nem mutatkozott a piacon, hogy egy hét alatt húsz százalékkal emelkedtek az árak. A Produktumnál az a jó, ha egyik napról a másikra nőnek az árak, akkor azt nem hárítjuk át a vevőkre, hanem a régi áron adjuk a termékeket. Ezt viszont egy nagykereskedő már nem teheti meg, mert sokat bukna rajta. Mi nem azért hoztuk létre ezt a céget, hogy meggazdagodjunk, hanem azért, hogy tisztességes munkával megéljünk.
 
Prodoctum Kft.
1119 Budapest, Borszék köz 1.
Tel.: +36-1-203-22-00
Fax: +36-1-203-06-71
E-mail: prodoctum [at] t-online [dot] hu
 
Még nincs értékelve