Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nem kérnek a magyarok az atomenergiából

forrás: mti | 2011.09.14. |
Nem kérnek a magyarok az atomenergiából
Nem kér az atomenergiából a magyarok többsége - írja az Origo internetes hírportál a megrendelésükre készített Medián felmérés alapján szerdán. Egy másik, a Paksi Atomerőmű által készíttetett felmérés szerint ugyanakkor a többség támogatja egy új erőmű építését, a jelenlegi támogatottsága 73 százalék - közölte a Magyar Villamos Művek (MVM) kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

    A Medián által készített közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 32 százaléka támogatja, 63 százaléka elleni a Paksi Atomerőmű élettartamának meghosszabbítását, új atomerőmű építését a válaszadók 36 százaléka támogatja, 58 százaléka ellenzi. Összességében a lakosság 43 százaléka mindkét javaslatot ellenzi - olvasható a felmérésről közölt írásban.
    A Medián felmérése rámutat arra is, hogy a Paksi Atomerőmű megítélésére hatással volt a márciusi fukusimai atombaleset, de az atomenergiával szembeni ellenérzések feltehetően ettől függetlenül is éltek a magyar lakosságban- írja az Origo.
    Felkai György, az MVM Csoport (ide tartozik a Paksi Atomerőmű is) kommunikációs vezetője reagálva az Origo írására, azt közölte, hogy Paks folyamatosan méri az atomerőművel kapcsolatos lakossági véleményeket. A legutóbbi, augusztusi 1.000 fős reprezentatív mintán végzett, személyes megkérdezésen alapuló felmérés szerint a lakosság 73 százaléka támogatja Paks jelenlegi működését, és 60 százalék az üzemidő hosszabbítását.
    Az atomerőmű továbbépítésével kapcsolatos kérdésre a fukusimai atombaleset miatt már csökkent a támogató vélemények aránya, de a lakosság többsége továbbra is támogatja az atomerőmű bővítését - húzta alá az MVM kommunikációs vezetője.
 

Még nincs értékelve