Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Osztrák fegyverarzenál- leépítés?

Magyar honvédség - fejlesztés?

Horváth Iza | 2010.12.12. |
Osztrák fegyverarzenál- leépítés?
Egy osztrák lap értesülései szerint Ausztria leselejtezi páncélosainak ötven százalékát és más harci eszközeit is. A lap szerint a magyar kormány már érdeklődik az eladó ötszáz tank után.
A Kronen Zeitung osztrák lap internetes portálja szerint Norbert Darabos, az osztrák védelmi miniszter le kívánja építeni az osztrák hadsereg egy részének fegyverarzenálját. A cikk szerint 500 Kürrassier, Saurer, illetve Leopard típusúaktól - akar megválni Ausztria. Ez az osztrák páncélos állomány fele. Ezen kívül páncélelhárító rendszereket, gránátvetőket és légelhárító berendezéseket is eladna vagy leselejtezne. A lap szerint sok a nemzetközi érdeklődő, köztük a magyar hadsereg is.
 
A lapban megjelent cikk szerint az osztrák miniszter szerint a biztonságpolitikai elemzések kizárják, hogy Ausztriát páncélosokkal megtámadják, így feleslegesnek vélik fenntartani a páncélos- háborúra kifejlesztett harcászati eszközük nagy részét. Ausztria semleges, nem tagja a NATO- nak sem. Önálló területvédelemre nincs szüksége Ausztriának a hidegháború óta megváltozott biztonságpolitika miatt.
Még nincs értékelve