Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Reszkessetek Raptorok, jönnek a T-50-esek!

Tancsa Ágnes | 2010.12.01. |
Reszkessetek Raptorok, jönnek a T-50-esek!
Valószínűleg még az év vége előtt felemelkedhet a második Szuhoj T-50-es, vagy más néven PAK-FA, ötödik generációs orosz lopakodó vadászbombázó. Elkészült ugyanis a második prototípus is.

“Az ötödik generációs orosz vadászbombázó második példánya még az év vége előtt megkezdheti a repülési teszteket.” – nyilatkozta a Szuhoj holding vezérigazgatója, Mihail Pogoszjan.

Az első prototípus tesztrepülése még ez év januárjában történt. Azóta ezt további 40 sikeres tesztrepülés követett.
 
Az új lopakodó az előzetes információk alapján minden tekintetben leiskolázza majd a nagy rivális amerikai Raptorokat, ráadásul sokkal olcsóbbak az orosz gépek. Egy amerikai Raptor árából megépíthető és üzemeltethető három orosz T-50-es. Nehezebben látható a radarok számára. Egyetlen lehetséges gyenge pontként a szoftvert említik a szakértők, amiről még nincs túl sok információ kiszivárogtatva.
 
Sebességben, legnagyobb g terhelhetőségben, manőverező képességben, anyagminőségben, illetve fedélzeti gépágyúméretben is erősen lepipálja az amerikai „repülő őslényt”.
India máris mérlegel. Feltehetően év végéig megköti Oroszországgal az indiai légierő fejlesztését célzó megállapodást. Ez alapján India részt kíván venni a T-50 fejlesztésében, a Hindustan Aeronautics Ltd (HAL) és az orosz United Aircraft Corporation (UAC) között kötendő gyártási szerződés értelmében 250 darab FGFA készül majd India számára (helyi gyártással).
Az orosz –indiai megállapodás tervezet a következőket említi: A HAL 25%-ban fejlesztésben is részt vesz. Főként az informatikai fejlesztéseket látja el. Az indiaiak szállítják a bevetésvezérlőt, a vezérlő számítógépet, a navigációs rendszereket, továbbá az India számára készülő változat és az orosz közti technológiaadaptációiért is az Indiaiak felelnek. Az indiaiak ugyanis kétülésest, míg az oroszok együléses gépet állítanak majd hadrendbe. Az oroszok a szerkezetet segítik áttervezni, megnyújtani az indiaiaknak. A szerkezet összetétele 25% titánt és 20 % kompozitot tartalmaz. Az orosz változat feltehetően 2017-re fog majd hadrendbe állni, az indiai kicsit később.
A program becsült költsége 8-10 milliárd dollár, 100 millió dolláros repülőgépdarabárral.
Átlag: 5