Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Stílusforradalmár Kecskemétről

Újabb világszínvonalú Mercedes-Benz személyautó gyártása kezdődik Kecskeméten

sajtóközleményből írta Benedek Attila | Mercedes | 2013.04.02. |
Kecskemét, Mercedes
Stílusforradalmár Kecskemétről
A világ legjobb légellenállási-együtthatójával (cw 0,22) rendelkező, négyajtós kupé-formával és kívánságra összkerékhajtással készülő CLA-val a márka új szegmenst alapít. Az új modell, a CLS-t megalkotó elképzelésre épül, ami 2003-as debütálás óta divatot teremtett és számos követőt talált az autóiparban. A CLA máris megrendelhető a kereskedésekben, pedig csak áprilisban jelenik meg.

A hivatalos világpremierre a Mercedes-Benz Fashion Week divatgálán került sor januárban, Berlinben, az új modell viszont már előtte, a Detroiti Autószalon előestéjén is látható volt. Az újdonság alapfelszerelései között megtalálható a radartámogatású fékrendszer, amely 7 km/órától figyelmezteti a vezetőt az akadályra, és a fékpedál megnyomásakor precízen szabályozott fékezést kezd meg. Ami igen csak pozitív, hogy az autó alapfelszereltségének része az Integrált Szerviz Csomag, ami Magyarországon egyedülálló módon, négy éves idő tartamon, vagy 120 ezer kilométeres futásteljesítményen belül, teljesen díjmentes karbantartást biztosít az új CLA-k tulajdonosainak. „A CLA olyan autó, amely nem téveszti össze a középkategóriát a középszerűséggel. Erőteljes formája kiemeli a Mercedes-Benz márka sportos oldalát.” Ezt a márka vezetője, dr. Dieter Zetsche nyilatkozta az újdonságról, amely keret nélküli ablakaival és négyajtós kupé formájával igen egyedi autó.

Erős értékhatású belső tér

Presztízs Magazin

A CLA a szép forma mellett, 0,23-as alaktényezőjével ( cw) új mércét állít fel a Mercedes modellpalettáján és általában a sorozatgyártású autók között. Ám még ezen is javít a júniustól forgalomba kerülő, de szintén megrendelhető CLA 180 BlueEFFICIENCY Edition, amelynek cw-értéke 0,22. A jármű alacsony üzemanyag-fogyasztásához a számos aerodinamikai optimalizáció révén kialakult légáramlási karakterisztika is hozzájárul. Ezek közé tartozik az A-oszlop áramvonalas kialakítása, a tökéletesített tükörház, a kis áramlási ellenállású dísztárcsa, valamint az első és a hátsó kerékdobok fogazott levegő terelője. Az autó alatti áramlást a fenéklemez nagy felületű burkolása, egy további burkolat a hátsó futómű középrészénél, és az aerodinamikailag optimalizált hangtompítóhoz csatlakozó, alul elhelyezett légterelő (diffúzor) javítja.
A kifejező arculattal rendelkező, középkategóriájú kupé egyéni kialakítására öt nagyon különböző kivitelű és kiegészítő felszerelési csomagjai adnak lehetőséget. A CLA közösségi média-használó célcsoportjának digitális életstílusához illően az okostelefonok is teljes mértékben integrálhatók az autó kijelző- és kezelő-koncepciójába.
A belső sportos összképét fokozza a különösen erős értékhatás, melyet a formanyelv és a válogatottan pazar anyagok kombinációs lehetőségeivel valósítottak meg. A díszítőelemek valamennyi felülete ezüstös galvanizálással kap hűvös tapintású, fémes hatást.


A belső

Presztízs Magazin

A műszerfalban öt kerek szellőző kapott helyet, csillogóra galvanizált külső gyűrűvel. Az áramlási irányt finoman kidolgozott, galvanizált betéttel lehet változtatni. A szabadon álló kijelző fekete zongoralakk-optikájú szegélyét ezüstös keret fogja körül. A sportos karaktert emelik ki a CLA első és hátsó integrál-ülései is. Hátul a szélső helyek a hangsúlyosak (összesen 2+1 férőhely). A felszereléstől függően színes kontrasztvarrások is választhatók, a hangulatvilágítás pedig kívánságra fényhidat képez az üléstámla és a fejtámla közötti résben.

Mindig online

Kiegészítő funkciók, további alkalmazások és módosított, színes grafika jellemzi a CLA-ba beépített legújabb multimédia-nemzedéket, melynek révén az új generációs felhasználók utazás közben is kapcsolatban maradhatnak ismerőseikkel, és élvezhetik a gazdag multimédia-élményt. A CLA-ban a Daimler Digital Drive Style alkalmazáskoncepciójának kiterjesztett változata is helyet kapott, amely a Drive Kit Plus for iPhone®-nal együtt tökéletesen integrálja az iPhone-t® a járműbe. A főbb funkciók között megtalálható a Siri hangvezérlés, valamint a valósidejű Glympse pozíció-megosztás, amivel a felhasználók pillanatnyi helyzetüket közölhetik kiválasztott személyekkel. További funkció a Facebook® és a Twitter® integráció, az internet-rádió, az AUPEO!™ személyes rádió és a fejlett navigációs megoldás a Garmin®-tól, amely valósidejű útinformációt, Street View™ nézetű online különleges célkeresést és háromdimenziós térképábrázolást is tartalmaz.. Kibővült a COMAND Online multimédia-rendszer is. A legújabb generáció tökéletesített, fotó-realisztikus térképábrázolást és kiegészítő Bluetooth®-profilt nyújt (például az iPhone® internet csatlakozásának engedélyezéséhez), fényképeket különféle formátumban is képes megjeleníteni, ezen kívül a LIVE TRAFFIC révén valós időben forgalmazza az útinformációkat.

Minden időben

Presztízs Magazin

A Mercedes-Benz kívánságra a teljes mértékben variálható nyomatékelosztású 4MATIC állandó összkerékhajtás új nemzedékével kínálja a CLA-t. Mindezt nagy vonóerő-tartalék és kimagasló agilitás jellemzi, maximális menetbiztonság és energiahatékonyság mellett. Az új 4MATIC főbb szerkezeti elemei a 7G-DCT automatizált duplakuplungos váltóműbe integrált erőátvitel a hátsó tengely felé, valamint a hátsó differenciálmű, beépített, elektrohidraulikus vezérlésű lamellás tengelykapcsolóval. Ez utóbbi változtatja fokozatmentesen a hajtónyomatékot az első és a hátsó tengely között. A vetélytársakhoz képest kisebb súly és magas hatásfok a további előnye e konstrukciós megoldásnak.


Felkészült a jövőre: teljesítőképes és hatékony hajtás
Egy évvel azelőtt, hogy 2014-ben hatályba lép az új európai Euro 6 kipufogógáz-szabvány, az új Mercedes-Benz CLA valamennyi benzinmotorja és csúcs-dízelje máris hozza az elvárt határértékeket. Az 1,6 és 2,0 liter lökettérfogatú benzinmotorok teljesítményskálája a CLA 180 122 lóerejétől a CLA 200 156 lóerős teljesítményén keresztül a CLA 250 211 lóerős csúcsteljesítményéig terjed. Dinamikusan húz és maximálisan hatékony a két dízel is. A CLA 200 CDI 136 LE-t ad le, nyomatékmaximuma 300 Nm (2013. harmadik negyedévétől kapható). A CLA 220 CDI 2,2 literes és 170 lóerős, nyomatéka 350 Nm, emissziója csupán 109 g CO2 per kilométer! Mindegyik motor esetében szériafelszerelés az ECO Start-Stop funkció. Az erőátvitelről hatfokozatú manuális sebességváltó, vagy a komfortot és a sportosságot ötvöző 7G-DCT duplakuplungos automata gondoskodik.

Átlag: 5