Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Teljes körűen a szerszámgyártásban

Kiváló referenciák, folyamatos minőségellenőrzés

x | archív | 2013.06.03. |
Plastic-Form Kft.
Teljes körűen a szerszámgyártásban
A Plastic-Form Kft.-t azzal a céllal alapították, hogy a magyar csomagolási, háztartási és a műszaki műanyag-termékeket gyártó vállalatok fröccs-, és fúvószerszám-igényét kielégítse. Az alapító, Burai János, több mint harminc éves szerszámkészítői tapasztalattal a cég műszaki igazgatója. Fia, Burai Zsolt gépészmérnöki végzettséggel a cég ügyvezető igazgatója.

A belföldi kereslet kielégítésén túl a Plastic-Form Kft. rövid időn belül sok neves autóipari beszállító partnerévé vált. Tevékenységük alapját a korszerű gépeken és berendezéseken túl a felkészült, nagy tapasztalatú szakembergárda adja, akik évek óta dolgoznak a szerszámgyártásban.

A cég fő profilja:

Presztízs Magazin

Total tooling management – partnereiknek teljes körű szolgáltatást biztosítanak a szerszámgyártásban: termékfejlesztés, 3D termék- és szerszámtervezés, CAD/CAM rendszer a termék- és szerszámtervezéshez, szerszámgyártás, szerszámpróba. Műanyag termékgyártás, mintakészítés –, igény szerint.
Fröccsöntő és fúvószerszámok gyártása, javítása, módosítása és karbantartása.
Fröccsöntő és fúvószerszámok javítása, módosítása és karbantartása.
Speciális gépek, alkatrészek gyártása.

A vállalat a műanyag fröccsöntött és fúvott termékeket gyártó cégek beszállítójaként teljes körű szolgáltatást nyújt a szerszámok megtervezésétől, azok legyártásán és kipróbálásán át, a szervízelésükig és a tanácsadásig.

Új fröccsöntött- és fúvószerszámok tervezése, gyártása, javítása, karbantartása

Mérnöki tevékenységük a megrendelő által szolgáltatott CAD fájlokra, vagy egyedi műszaki specifikációkra épül. Képzett, tapasztalt szakemberek készítik az optimális terveket, integrált CAD rendszerek alkalmazásával. A szerszámkonstrukció és a maróprogramok a CREO 2.0 és a UNIGRAPHICS programokkal készülnek.
Nagy teljesítményű és hosszú élettartamú fröccsöntő és fúvószerszámokat terveznek és gyártanak kiváló minőségben a 3D-s bonyolult geometriájú műanyag termékekhez, s ezek javítását, módosítását, karbantartását is elvégzik. A sérült szerszámokat nagy precizitással, a legjobb anyagok felhasználásával javítják. A meglévő szerszámok módosítása az új/felülvizsgált CAD adatok alapján történik.

Presztízs Magazin

Egyedi alkatrészek tervezése, gyártása

A cég néhány partnere egyedi alkatrészeket rendel, egyedi rajzok alapján. Egyedi gépeket is gyártanak, például kivágó gépeket, befogókat, hűtősablonokat és tartókat.

3D szkennelés & Reverse Engineering

A GOM ATOS II egy ipari, nagy felbontású, optikai 3D-s kék fényű szkenner, amely háromdimenziós mérési adatokat szolgáltat az ipari alkatrészekről, pontossága 0,01 mm. Az egyedi pontok mérése helyett a teljes alkatrész-geometriát átfogóan egy sűrű pontfelhő, vagy poligonháló írja le. Az ATOS 3D szkenner egy precíz és költséghatékony megoldás számos alkalmazási területen.
Az erőteljes, stabil működésű ATOS Professional tartalmazza a GOM Inspect Professional szoftvert, mely irányítja a szenzort, feldolgozza a 3D pontfelhőt, és szerkeszti, utólag feldolgozza az adatokat. Az egyszerű, grafikus kezelőfelületen keresztül az ATOS Professional és GOM Inspect Professional szoftver támogatja napjaink feladatait a minőségirányításban, termelésben és a Reverse Engineering terén egyaránt.
A csúcsminőségű optikai 3D szkennerrel a formák háromdimenziós, precíz, pontos digitalizálása végezhető. A GOM ATOS rendszer képes szinte bármilyen műszaki termék szkennelésére. A tárgy bármilyen anyag lehet, beleértve az üveget is. Lehetőség van nagyméretű tárgyak szakaszonkénti szkennelésére is. A referencia pontok alapján a szoftver automatikusan egy általános, globális koordináta rendszerbe transzformálja az egyedi méreteket.
A 3D-s digitális adat felhasználható bemutatóra, archiválásra, alkatrész-másolásra, végeselem-analízisre, újratervezésre, vagy gyártásra, minőségellenőrzési célokra.

Reverse Engineering, Reverse Modeling

Presztízs Magazin

A GOM ATOS 3D szkennerrel kapott 3D-adatok utólag feldolgozhatók CAD/CAM célokra. A Reverse Engineering után a modell a tárgyat 3D-s CAD adat formájában ábrázolja a felületi és geometriai hibákkal együtt. Az eljárás során a modell újratervezhető, a forma módosítható. Lehetséges a modellt egy általános formátumba exportálni, mint az .iges, .step vagy speciális esetekben parametrikus eredeti formátum, mint a SolidWorks .sldprt, Pro/E .prt, SiemensUGS NX .prt fájl. A legtöbb esetben az .iges fájl megfelelő bármely CAD/CAM rendszerbe történő importálásra és szerkesztésre.

Hagyományos gépi megmunkálás

A horizontmaró gép furatok és síkfelületek megmunkálására alkalmas, elsősorban nagyméretű alkatrészeknél, alapanyag-előkészítésre és a vízhűtő furatok fúrására. A lézerhegesztés fő jellemzője, hogy a javítás költsége sokkal kisebb, mint egy új szerszám ára. A cég által használt mobil berendezés alkalmas a nehéz, vagy nehezen mozgatható szerszámok hegesztésére, még a problémás helyeken is.

A minőség elkötelezett hívei

Presztízs Magazin

A cég partnerei érdekében tudatosan fejleszti és ellenőrzi minőségirányítási rendszerét. Megkapták az ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszer tanúsítványt 2004-ben, majd 2008-ban elkezdték bevezetni az ISO TS minőségirányítási rendszert, melynek követelményeit folyamatosan építik be, ami bizonyítani fogja a folyamatos fejlesztés és irányítás iránti elkötelezettségüket.
Bevezettek egy új termelés-nyilvántartó szoftvert, melynek neve Norma. Ez egy integrált, speciális termelés-nyilvántartó program, ami segít összegyűjteni az alábbi információkat: a munkák lefutása és aktuális státusza, megrendelések teljesülése, határidők követése, szakemberek és a gépek hatékonysága, árak, költségek, befejezett és az aktuális munkákra fordított munkaórák, befejezett munkák listája, árajánlatkérések, szerződések, CAD/CAM adatok és sok más információ a projektekről.
A minőségbiztosítást egy koordináta mérőgép (CMM) és egy 3D szkenner támogatja. Minden típusú 3D felület mérésére képesek, a mérési eredményeket jegyzőkönyv tartalmazza.

Szerszámpróbák, kis darabszámú gyártás, referenciák

Presztízs Magazin

A szerszámok kipróbálására, kis darabszámú gyártásra helyi cégeknél van lehetőség, így szolgáltatják az első műanyag mintatermékeket a megrendelőnek. Új, javított, vagy módosított szerszámok is szállíthatók néhány műanyag mintatermékkel.

A Plastic-Form Kft. kitűnő referenciákkal rendelkezik a szerszámgyártásban. Az autóipari termékeket a kifinomult formák, nagy, szabadon tervezett és bonyolult felületek jellemzik. Kiváló minőségű szerszámokat gyártanak több híres autóipari cégnek, hogy fröccsöntött, fúvott és strukturált felületű termékeket építsenek az autók utas- és motorterébe.
Műszaki műanyagok terén a nagyobb pontosság, a hosszú élettartam alapvető követelmény. Az összetett felületek és a termékgeometriák a műszaki műanyagokkal együtt támogathatók. A Plastic-Form Kft. széleskörű gyakorlattal rendelkezik a vékony falú tartályok szerszámainak gyártásához, ahol a rövid ciklusidő és a hosszú élettartam általános követelmény. A háztartási termékek terén az esztétikai és ergonómiai követelmények kiemelten fontosak. A cég képes kielégíteni bármilyen igényt a bonyolult és osztott formák készítésére. Széleskörű gyakorlattal rendelkeznek a dekoratív és strukturált felületű szerszámok gyártásában, még nagy méretekben is.


Partnereik az autóiparban:
MAGYAR SUZUKI ZRT
TISZA AUTOMOTIVE KFT
ARRK-PDG
KALOPLASZTIK KFT
GM-AUTOVAZ
RAK ANTENNA KFT
INTERPLUS KFT
CADENCE
WEGU
PEMÜ ZRT
KARSAI PLAST KFT
VIDEOTON MŰANYAG KFT
KUNPLAST KARSAI KFT
THERMOPLASTIK s.r.o.
AJKAI ELEKTRONIKAI KFT
BOSCH


Plastic-Form Szerszámgyártó Kft.
4002 Debrecen, Jégvirág utca 16.
Tel.: 52/442-284
Fax.: 52/535-013
Mobil: 70/394-7867
30/496-1930
Email: info [at] plasticform [dot] hu
Web: www.plasticform.hu

Átlag: 5