Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Tengerszint alá került a nemzet főterének bokrétája

sajtóanyag | sajtófotó | 2013.11.29. |
Tengerszint alá került a nemzet főterének bokrétája
A szerdai napon elérte legmagasabb pontját a budapesti Kossuth tér mélygarázsa. Ebből az alkalomból zöldág-ünneppel köszöntötte a kivitelező KÉSZ Építő Zrt. az építkezésen dolgozó munkásokat, mérnököket és a projektben résztvevőket. Mélygarázsról lévén szó, az épületek csúcsát díszítő bokrétát kivételesen tengerszint alá helyezték.

A rekonstrukciónak köszönhetően a nemzet főterének is nevezett budapesti Kossuth tér minden burkolt felülete, parkja új létesítményekkel kibővülve teljesen megújul. Az átalakítás egyik fontos állomása a mélygarázs és látogatóközpont szerkezetépítési munkálatainak befejezése. Ebből az alkalomból tartották meg az ilyenkor szokásos zöldág-ünnepet. A nemzeti színű szalagokat Wachsler Tamás a Steindl Imre Program vezetője, Szalados László a KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója és a projektben résztvevő szakemberek kötötték a bokrétára. A zöldág a mélygarázs legmagasabb pontjára került fel, amelyet - mélygarázsról lévén szó - rendhagyóan a Balti szint alatt 3,52 méteren tűztek fel.

Presztízs Magazin

A zöldág-ünnepen Szalados László a kivitelező KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója kiemelte: "büszkék vagyunk rá, hogy a mélygarázs a kitűzött határidőre elérte legmagasabb pontját. A hatalmas dunai árvíz miatt egy hónapra biztonsági okokból a Kossuth téri mélygarázs gödrét vízzel kellett felölteni, hogy a Duna felől érkező nyomás ne döntse be annak falát. Ennek ellenére a beruházás időben készül el, képesek voltunk gyorsan reagálni a kialakult helyzetre, a természeti katasztrófából adódó kiesést behoztuk. Így a projekt időben fog befejeződni, köszönhetően a cég szervezett reagálásának és a munkát teljesítő kollégáknak." A lehetséges hasonló problémák elkerülésére két 8 méter széles árvízvédelmi kaput is beépítenek.

A három szintes 25 000 m2-es mélygarázsban közel 600 parkolóhely lesz. A beruházás nagyságát az is jelzi, hogy az építkezéshez eddig 1500 tonna acélt és 13 200 m3 betont használtak eddig fel, naponta átlagosan 165 munkás dolgozik a területen. A kivitelező KÉSZ Építő Zrt. képviselői kiemelték, hogy tartani tudják az ütemtervet és a meghatározott határidőre, 2014 tavaszára befejezik a nemzet főterét.

Még nincs értékelve