Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Terjeszkedik a Google

Tancsa Ágnes | 2010.12.04. |
Terjeszkedik a Google
Elektronikus könyváruházat indít év vége előtt a Google. A szakértők véleménye szerint ez a lépés kivégzi a kialakulóban lévő elektronikus könyvpiacot. Főként az Amazont.

Év végétől indítja a Google az online elérhető digitális könyváruházát, mely oldalain több millió könyvet lapozhatunk majd ingyen, és az elektronikuskönyv-olvasókra feltölthető változatokért is csak a nyomtatott változatok 80%-át kell kifizetnünk. A Wall Street Journal írása alapján a Google egy saját fejlesztésű elektronikusköny- olvasót is a piacra kíván dobni, mely segítségével a cég oldalain lévő tartalmakhoz bárhonnan hozzá lehet majd férni. Az új szolgáltatáshoz csak regisztrálnunk kell az új szolgáltatásra, és szinte minden internetkapcsolattal és böngészőprogrammal bíró eszközzel elérhetőek lesznek az oldalak.

Jelenleg az elektronikuskönyv- piac kétharmadát az Amazon könyváruház vezeti. Az eddigi Kidle-tulajdonosok csak az Amazon oldalairól letöltött elektronikus-könyveket tudják olvasni. Jóllehet, ez is fejlődik, mert a virtuális Kidle már számtalan eszközre telepíthető.
A Google tervezi, hogy 150 millió könyvet digitalizál. Eddig a mennyiség 10%-át teljesítették, és alakították át elektronikus formátumúvá.
 
A Forrester piackutató vállalat becslései szerint a világ digitális könyvpiaci bevétele 2010 végére eléri a 966 millió dollárt (200 milliárd forintot), miközben az elemzők azzal számolnak, hogy az idén eladott elektronikuskönyvek olvasására alkalmas eszközök száma mintegy 15 millióra emelkedik majd.
Átlag: 5