Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Új csarnokkal bővül a Pepperl+Fuchs Kft.

Tamás-Kiss Júlia | 2011.11.15. |
Új csarnokkal bővül a Pepperl+Fuchs Kft.
Ünnepélyes alapkőletétellel és időkapszula elhelyezésével tette emlékezetessé 2011. november 15-én a két ügyvezető, Jürgen Chrobak és Mehmet Hatiboglu, valamint Dr. Gunther Kegel, az igazgatótanács elnöke az ipari automatizálással foglalkozó Pepperl+Fuchs világcég veszprémi épületbővítési terveinek megvalósítását.

A 1997-ben felvett első munkavállaló óta a veszprémi üzem, amely kábel és érzékelők fém ill. műanyag fröccsöntött alkatrészeinek gyártásával foglalkozik, az ágazat 2010-es erőteljes élénkülésének köszönhetően közel 20 százalékkal jobb eredménnyel zárhatja a 2011-es évet, mint a válságot megelőző 2008-at. A rendkívül megnövekedett keresleti igények mind teljesebb kielégítése és a fokozott termelés arra sarkallta a veszprémi egység vezetőit, hogy tovább lépjenek és bővítsenek. A fejlesztés részeként az elmúlt év folyamán néhány nagyon korszerű fröccsöntő gépet és forgácsoló automatát szereztek be, valamit a kézi munka igényes termelő területen a dolgozói létszám közel duplájára emelkedett. Ez indokolta az új, korszerű, akár 650 főnek helyet biztosító csarnok építését, amellyel 3200 négyzetméternyi hasznos területtel bővül a telephely, és amelynek építése 2011. november 15-én az alapkő letételével veszi kezdetét. 

Az elkészült látványterveket valamint a 8000 m2-re bővülő termelő vállalat jövőbeli külső és funkcionális kialakítását Zalavári István, a kivitelezés megbízott vezetőjének képes prezentációja illusztrálta. Az 1300 m2-es csarnokba költözik a raktár, 3,8 szorosára növelve a raktárkapacitást. A megnövekedett dolgozói létszámnak köszönhetően az emeletre tervezik elhelyezni a szociális helyiségeket, melynek eredményeként háromszorosára növekszik az öltözők területe, négyszeresére a kantin, ahol 168 fő egyidejű étkeztetése válik megoldhatóvá. Hasonlóan nagy jelentőséggel bír a vállalat életében a modern felszereltségű és nagyobb alapterületű minőségbiztosítási részleg és labor, mellyel a megnövekedett partneri igényeket igyekeznek minél magasabb minőségben kiszolgálni. Mivel a Pepperl+Fuchs nemcsak a technológia és gyártási folyamat következetes fejlesztése mellett kötelezte magát, hanem hasonlóan fontosnak tartja munkavállalói folyamatos továbbképzését, mely döntően hozzájárul termékei sikeréhez, ezért a veszprémi vezetőség és a tervezők oktatótermet és tárgyalókat is kialakítanak az új épületben.
A fejlesztés több száz milliós gépészeti korszerűsítése energiahatékonyság növelését hozza magával, valamint intelligens tűz-, vagyonvédelmi és épületfelügyeleti rendszer kerül kialakításra.
Még nincs értékelve