Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Vasútépítésben piacvezetők

Projektszemlélettel gondolkodva, sikerre hangolva

Benkő Péter | Swietelsky Vasúttechnika Kft. | 2013.02.04. |
vasút
Vasútépítésben piacvezetők
A Swietelsky Vasúttechnika Kft. vezető pozíciót tölt be a hazai vasútépítésben, minden jelentős beruházásnál jelen van. Megrendelői körükben megtalálható a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., és a két nagy hazai vasúttársaság. A vasútépítési és a kapcsolódó piaci szegmensekben annak köszönhetik piacvezető szerepüket, hogy rendszeresen fejlesztik eszközparkjukat, folyamatosan képezik munkatársaikat, és a legmodernebb technológiák alkalmazásával próbálják a magyar igények kielégítését európai szintre emelni.

Celldömölkön 1953-ban kezdte meg működését a MÁV területi építési főnöksége, melyből 1993-ban alakult a MÁVÉPCELL Kft. Utóbbit 2000-ben privatizálták, és 2006-ban került a Swietelsky GmbH tulajdonába. Az osztrák anyavállalat révén a legkorszerűbb vasútépítési technológia egyesült Magyarországon a MÁVÉPCELL Kft. által képviselt szakmai tudással, tapasztalattal. A Swietelsky-csoport egyedi fejlesztésű eszközparkkal és technológiával rendelkezik, így meghatározóak a kontinens vasúti pályaépítésében. A Swietelsky Vasúttechnika Kft. 2008-ban alakult.

Presztízs Magazin

Az indulás

Az egykori MÁV építési főnökség tevékenysége vasúti pálya, műtárgyak, épületek felújítása, rehabilitációja volt, és létszámigényes feladatai révén a térség legnagyobb munkáltatójának számított. A tulajdonváltás egybeesett a hegyeshalmi vonal rekonstrukciójával. Ezen a lehetőségen erőt nyerve nagyarányú technológiai fejlesztésbe kezdtek, az országban egyedinek számító gépeket vásároltak, hogy a hazai és a nyugat-európai vasútépítési kultúra közötti „fényévnyi” lemaradást áthidalják. A korszerű technológiai háttér mentén 2008-tól, a MÁVÉPCELL Kft. 100%-os megvásárlásával elkezdődött a szervezeti modernizáció is.
A projektek következő állomása a Tárnok-Székesfehérvár vonal rekonstrukciója volt, ez a komplex építési munka négy éven át zajlott. A műszaki átadására nemrég került sor, a cégnek 37,5%-os részesedése volt a munkákból, melynek nagyságrendi értéke 55 milliárd forint. 2009-ben kezdték a GySEV Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonalának átépítését, itt már konzorcium- és műszaki vezetőként vettek részt. Rekordidő alatt készült el a beruházás – tíz állomáson felsővezetékhálózat-átalakítás, műtárgyépítések, közel 110 km hosszban. – Mértékadó feladat volt ez a társaság életében – mutat rá Homlok Zsolt ügyvezető igazgató –, nem egészen két év alatt átadtuk a létesítményt. 2009-ben nyertük el a Záhony I. ütem nevű projektet, 2011-ben kiviteleztük a Záhony II. ütemet. 2011-ben megkezdődött a Szajol-Kisújszállás Kisújszállás-Püspökladány projektek kivitelezése, amelynek befejezése 2015-ben várható. 2012-ben pedig sikerrel reagáltunk a Gyoma-Békéscsaba vonalszakasz felújítása projekt ajánlati felhívására, ezen is konzorcium- és műszaki vezetőként vagyunk jelen.

Széles portfólió

Legfőbb tevékenységünk a vasúti pályaépítés – folytatja az ügyvezető igazgató. – A technológiai know-how rendelkezésünkre áll, kellő időt, energiát fordítunk szakembergárdánk erősítésére. Részben képzésekkel, részben gyakorlattal új kollégákat integráltunk a társaságba, ahol biztos egzisztenciák alakulnak. Hazai feladataink mellett technológiai hátteret biztosítunk a GySEV-nek, a MÁV-nak. Más társaságokkal is dolgozunk, melyek projekteket nyertek Magyarországon, és bérbe adjuk eszközeinket. Anyavállalatunk számára végzünk munkákat Németországban, Hollandiában, és a délszláv országokban. Magasépítési ágazatunkat leszűkítettük fővállalkozói tevékenységgé. Itt igen képzett szakembergárda állt össze, ezért elmentünk egy „mívesebb” irányba – átalakítottuk a szombathelyi állomást, megépítettük a celldömölki polgármesteri hivatalt, és zajlik még egy szép megbízás, a kőszegi Jurisits-vár felújítása. Létrehoztunk egy híd-szerkezetépítő részleget, mely a GySEV részére épített 2010-ben kisebb műtárgyakat, majd megnyertük a szombathelyi Csaba utcai alul-felüljáró projektjét konzorciumi partnereinkkel közösen, ezt nemrég adtuk át. Celldömölkön 25 fő dolgozik lakatosüzemünkben, ők gyártják az ország új felsővezeték-acéloszlopainak 80-85%-át, azaz beszállítói vagyunk a felsővezetékhálózat-építő cégeknek. Ahol jelen van a vasút, ott egy picit mi is ott vagyunk.

Presztízs Magazin

– Miért fontos, hogy kollégáik külföldön dolgozzanak?
– Megismerik más országok előírásait, körülményeit, szélesedik a látókörük, tapasztalatokkal térnek haza. Idehaza is folytatunk képzéseket, minden egyes gazdasági évbe előre elfogadott képzési- és vizsgatervvel vágunk bele.

– Szervezeti modernizációt említett, mit jelent ez?
– Projektszemléletű társaságot kívántunk létrehozni, már érezzük ennek sikereit. Olyan jellegű tudást építünk be, ami a szakmai mellett a vezetői képzésre is hangsúlyt helyez. A logisztikára különösen odafigyelünk, január végére például napra pontosan kidolgozzuk egész éves tervünket – hol, mikor, mit végzünk, hol lesz szükség például vágányzárra. A leterheltség mindennapos, nem ritkán folyamatosan dolgoznak gépsoraink, csak a dolgozók váltják egymást. A média is bemutatta azt a közel 1 km hosszú, alépítmény-javító gépláncunkat, ami napi 1000 m-es előrehaladásra volt képes.

– Hányan dolgoznak a cégnél?
– A Swietelsky Vasúttechnika Kft.-nél országos szinten közel 300 fő, ennek fele fizikai állomány, fele adminisztratív dolgozó, gazdasági, műszaki irányító.

– Miért Celldömölk lett a központjuk?
– A MÁVÉPCELL Kft. megfelelő személyi állománya, a vasutasváros-múlt, az itteni adottságok, a bérelt ingatlanok, mindezt megfelelő módon próbáljuk kihasználni. Bérleményeinket megvásároltuk, és egy regionális bázist hoztunk létre, eszközeink javításához, munkáink kiindulópontjaként. A fővárost sem kerültük ki, létrehoztunk a Dombóvári úton egy irodát, üzleti életünk bizonyos szegmense itt zajlik, Miskolcon pedig vállalkozási irodánk van. Békéscsabán, Kisújszálláson és Kelenföldön projektirodáink működnek.

Fontos megélni a sikert
Az unió támogatja a vasúti infrastruktúra építését. Hazánk tranzit ország, ám a magyar vasút állapota leromlott. Érezzük a változás szelét, uniós pénzek segítségével szép lehetőségek várnak ránk, igyekszünk kivenni ebből a részünket. Fontos, hogy a vasúti fejlesztések támogassák a magyar gazdaságpolitika sikerességét! Irányt kívánunk mutatni, szakmai tudásunkkal segíteni azokat az elképzeléseket, melyek a racionalitás, a hatékonyságnövelés, a költségcsökkentés irányába mutatnak. A tervezői-megrendelői-kivitelezői szakmai fórumokon nyíltan beszélünk azokról a célokról, amiket meg lehet valósítani. Szép jövő előtt áll a cég, fontos, hogy sikereinket meg tudjuk élni, és azokból erőt merítsünk.
 
A Swietelsky-csoport magyarországi cégei két érdekkörbe tartoznak. Egyik a Swietelsky Vasúttechnika Kft. és projektcégei, másik a Swietelsky Magyarország Kft., mely út- és magasépítést, környezetvédelmi beruházásokat és a speciális mélyépítést végez. A két társaság egymás mellett él és dolgozik a piacon, azonos gazdasági súlyt képviselve.

Swietelsky Vasúttechnika Kft.
Celldömölk, Nagy Sándor tér 14.
Tel.: Tel.: +36-95/777-100
www.vasuttechnika.hu
Még nincs értékelve