Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

535 tonna használt égő a gyűjtőhelyeken

Benkő Péter | archív | 2010.06.07. |
gazdaság, izzók, öko
535 tonna használt égő a gyűjtőhelyeken
Nem várt mennyiségű kiégett izzó gyűlt össze tavaly az elektromos hulladék begyűjtésére létrehozott 2500 gyűjtőhelyen. Az 535 tonna jóval meghaladja az előre kalkulált mennyiséget, hiszen a szelektív hulladékgyűjtésnek ez az új formája hazánkban még gyerekcipőben jár.
Dr. Kovács Béla, az újrahasznosítást koordináló Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. divízióvezetője szerint a környezettudatos gondolkodás nagyban hozzájárul a jó eredményekhez. – Társaságunk nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a hulladékká váló elektromos eszközök, berendezések ne a kukába, hanem begyűjtésre és szakszerű kezelésre kerüljenek. A szelektív gyűjtés megszervezése különösen fontos az izzók, energiatakarékos lámpák és fénycsövek esetében, ugyanis gázkisüléses elven működnek, így veszélyes hulladéknak minősülnek.
A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a kijelölt gyűjtőpontokon illetve gyűjtőpartnereknél szabaduljunk meg az elhasználódott fényforrásoktól. Abban bíznak, hogy megfelelő informálással, a lakosság szemléletének megváltoztatásával emelkedhet a lámpa és fénycsőgyárakba visszaérkező hulladékmennyiség.
Még nincs értékelve