Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Fejleszti vízvédelmi rendszerét Devecser és Kolontár

forrás: mti | 2012.09.13. |
Fejleszti vízvédelmi rendszerét Devecser és Kolontár
Több mint 1,4 milliárd forintból fejlesztheti vízvédelmi rendszerét a vörösiszap-katasztrófa sújtotta Devecser és Kolontár; a projekt támogatásának jóváhagyásáról szóló határozat a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.

A kormányhatározat szerint a beruházás célja az ipari katasztrófa sújtotta Kolontár és Devecser településen a szükséges vízelvezető művek kiépítése, amelyek biztosítják az érintett területről a bel- és csapadékvizek ártalommentes továbbjutását.
    A Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése Devecser és Kolontár térségében című projekthez 100 százalékos támogatást kapott a kedvezményezett devecseri önkormányzat, a kormány hozzájárul a támogatási szerződés megkötéséhez a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által - olvasható a Magyar Közlönyben.
    A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapja szerint a konstrukció célja a vörösiszap-katasztrófával érintett települések környezetbiztonságának növelése, környezeti állapotának javítása, az árvíz, belvíz és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, illetve a felszíni vizeink minőségének javítása és a további környezeti káresemények megelőzése. A kiírás meghirdetésekor a rendelkezésre álló keretösszeg 1,5 milliárd forint volt - olvasható az NFÜ honlapján.

Még nincs értékelve