Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Fukusimából továbbra sem lehet élelmiszert behozni az EU-ba

forrás: mti | 2012.10.22. |
Fukusimából továbbra sem lehet élelmiszert behozni az EU-ba
Japán Fukusima tartományából továbbra sem lehet élelmiszert és takarmányt behozni az Európai Unióba - tudatta hétfőn az Európai Bizottság.

A bizottság javaslatára a szakértőkből álló állategészségügyi és élelmiszerlánc állandó bizottság úgy döntött, Fukusima tartományból az alkoholtartalmú italok kivételével 2014. március 31-ig semmilyen élelmiszert és takarmányt nem lehet behozni az Európai Unióba.
    A bizottság tudatta, 40 ezer minta megvizsgálása után döntöttek a fukusimai élelmiszerek importtilalmának fenntartásáról, valamint hogy a tavaszi betakarítású terményekről jövő március végéig tesznek közzé értékelést. A Japánból származó élelmiszerek behozatalára vonatkozó korlátozó intézkedéseket pedig 2014 tavaszán vizsgálják felül legközelebb.
    2011 tavaszán nagy erejű földrengés, azt követően pedig pusztító szökőár sújtotta a Japán keleti partján található Fukusima I-es atomerőművet, ahol a természeti csapásokat követően a világtörténelem egyik legsúlyosabb atomkatasztrófája következett be.

Átlag: 5