Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Greenpeace Magyarország: GMO-kisokos tudatos vásárlóknak

forrás: mti | 2012.11.14. |
Greenpeace Magyarország: GMO-kisokos tudatos vásárlóknak
Európában az emberek több mint 70 százaléka utasítja el a génmódosított (GMO) összetevőket tartalmazó élelmiszerek fogyasztását, ez az arány Magyarországon is hasonló - mondta Tömöri Balázs, a Greenpeace Magyarország kampányfelelőse szerdán Budapesten azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a GMO-kisokos - Élelmiszer-kalauz tudatos vásárlóknak című kiadványt.

Az ismertető füzet egyebek mellett számba veszi, hogy a Magyarországon működő, mintegy 180 legfontosabb élelmiszergyártó és -forgalmazó cég közül melyek garantálják a GMO-mentes áruk előállítását és forgalmazását. A megkeresett vállalkozások 65 százaléka válaszolt a kérdésekre, a válaszadók 92 százaléka vállalta a GMO-mentesség biztosítását.
    Rodics Katalin regionális kampányfelelős szerint azért fontos a GMO-mentes élelmiszerek fogyasztása, mert a génmódosított összetevőket tartalmazó élelmiszerek károsak lehetnek az emberi egészségre a legújabb független tudományos vizsgálatok szerint.
    Hozzátette: ennek ellenére a GMO-üzletben érdekelt nemzetközi nagyvállalatok egyre inkább igyekeznek nyomást gyakorolni a felhasználókra - a gazdálkodókra, élelmiszergyártókra, forgalmazókra, fogyasztókra -, hogy ne álljanak ellen a GMO-t tartalmazó élelmiszereknek.
    Tömöri Balázs utalt arra, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium csütörtökön indítja el GMO-mentességet népszerűsítő roadshow-ját, amelynek keretében a gazdálkodókat kívánja tájékoztatni a GMO-val kapcsolatos tudnivalókról. Emlékeztetett arra, hogy Magyarország GMO-mentessége széles politikai és társadalmi egyetértésen nyugszik.
    A Greenpeace Magyarország kiadványához az érdeklődők a különböző civil szervezeteknél juthatnak hozzá, de megtalálhatják azt több termelői piacon és az interneten is.

Átlag: 5