Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Indul az Ős-Dráva program

forrás: mti | 2012.07.18. |
Indul az Ős-Dráva program
Kiemelt kormányzati cél lett az Ős-Dráva program; a nemzeti fejlesztési miniszternek be kell terveztetnie az EU által 2014–2020 között támogatott operatív programba a táji adottságokhoz igazodó vízrendezéssel és tájhasználat-váltással kapcsolatos fejlesztések támogatását. Az erről szóló kormányhatározat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

 Az átmeneti időszakra a program finanszírozására több mint 2,5 milliárd forintot biztosít a határozat. A kormány célja - a Dráva térségének felszíni vízrendszerére alapozva - a komplex, a természeti, társadalmi és gazdasági szférát egyaránt érintő, hosszú távú fenntartható fejlődés feltételeinek megteremtése a hátrányos helyzetű Ormánságban.
    A kormány 852 millió forintot csoportosít át a Környezet és Energia Operatív Programból a táji adottságokhoz igazodó vízrendezés és a tájhasználat-váltással kapcsolatos kivitelezés tervezésére. További 600 millió forint a Dél-dunántúli Operatív Programból kerül át, a Cún és Szaporca települések melletti holtág vízvisszatartásának megtervezésére és kivitelezésére.
    Ez utóbbihoz kapcsolódva nevesíteni kell a cún-szaporcai holtág területén megvalósuló kiemelt projektet. Ennek célja az ökoturisztikai látogatóközpont, tanösvény és a hozzá kapcsolódó tematikus ökoturisztikai elemek létrehozása.

Még nincs értékelve