Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Le vagyunk maradva a megújuló energia felhasználásában

Tancsa Ágens | 2010.07.26. |
Le vagyunk maradva a megújuló energia felhasználásában
Őszig kapott haladékot hazánk az Európai Bizottságtól, hogy benyújtsa a nemzeti megújuló energia cselekvési programot – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóosztálya. A programnak - aminek eredeti határideje 2010. június 30-án járt le - tartalmaznia kell, hogy Magyarország hogyan tudja elérni 2020-ra, hogy az összenergia felhasználásának 13 százalékát megújuló energiaforrásokból fedezze.
A magyar kormány által jóváhagyott, megújuló energiaforrások arányára vonatkozó nemzeti célkitűzések tartalmazzák, hogy a zöldáram termelését a 2006. évi 1.630 gigawattról 2020-ig 9.470 gigawattra növelik, illetve a hőtermelésben a megújulók arányát a 2006.évi 36 petajoule-ról 87,1-re emelik, valamint az üzemanyag-felhasználásban is a 2006. évi 1 petajoule-ról 19,6-re növelik az arányt.
Az eddigi adatok azt mutatják, hogy csekély mértékben nőtt a zöldenergia felhasználás hazánkban. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium legutóbbi adatai szerint tavaly a megújuló energia-felhasználás az összes energiafogyasztás 7,3 százaléka volt, az azt megelőző évben pedig 5,9 százalék.
A villamosenergia-termelésben elért részeredmény valamivel jobb, az összes 41.518 gigawattórára 2.704 gigawattórányi megújuló energiaforrásból származó villamosenergia-felhasználás jut.
A kormány arra számít, hogy a szigorodó környezet-és természetvédelmi szabályok miatt növekedni fog a zöldenergia felhasználás.
Átlag: 5