Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Megállapodás a zöldenergiáról

Együttműködnek a környezettudatosság iránt elkötelezett, magyar cégek

Megállapodás a zöldenergiáról
Termékeinek gyártása során, az üzem teljes működéséhez zöldenergiát használ a piacvezető magyar ásványvízgyártó. A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és az MVM Partner ZRt., mint a megújuló energiaforrásból származó villamos energiát biztosító cég vezetői a Zöldáram program első együttműködőjeként aláírták az erről szóló megállapodást.
Az együttműködés keretében az ásványvízgyártó zöldenergiát vásárol kedvezményes áron, és 20 millió palack címkéjén feltünteti a „Zöldáram” logót, hogy felhívja a figyelmet a tisztán megújuló energiaforrások fontosságára.
Ahogy a legnagyobb gyártó cégeknél, a Szentkirályinál is jelentős a villamosenergia-felhasználás, éves szinten 5 GWh energiát használnak fel, melynek 5-8%-át kívánják hosszú távon megtakarítani. Az együttműködés révén közösen optimalizálják a villamos energia kiadásokat, ténylegesen csökkentve a termelés „ökológiai lábnyomát”. Az együttműködés során villamos energia audit készül, több szintű méréssel feltárják az egyedi veszteségforrásokat, meghatározzák a külső és belső energiaellátás biztonságát fokozó technikai, szervezési és egyéb lehetőségeket is.
Az auditot követően a cég az egy éven belül megtérülő műszaki intézkedések megvalósítását kezdi el, majd az így jelentkező költségmegtakarításokat a környezettudatosság jegyében újabb és újabb energiafelhasználás-csökkentő fejlesztésekre fordítja.
A két magyar vállalat összefogása 2012-re szól, de az együttműködés aláírásakor mindkét cégvezető kifejezte szándékát annak meghosszabbítására.
Még nincs értékelve