Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Öko-innovációs pályázat

Tancsa Ágnes | 2010.07.26. |
EU, gazdaság, öko, pályázat
Öko-innovációs pályázat
Az Európai Bizottság 35 millió euró összértékű (10 milliárd forint) öko-innovációs pályázatot indított el, melynek célja, üzleti lehetőségekké változtatni a környezetvédelmi kihívásokat – tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján.
Az EU Versenyképességi és Innovációs Programja, a Competitiveness and Innovation Programme (CIP) támogatja az öko-innovációt, ezáltal jelentősen hozzájárulva a Környezetvédelmi technológiák európai akciótervének (Environmental Technologies Action Plan - ETAP) megvalósulásához.
A program főleg a környezetvédelmi- terméket, szolgáltatásokat, menedzsmentet vagy eljárásokat kifejlesztő kis- és középvállalkozások olyan beruházásait segíti, amelyek még nem jutottak el a sokszorosíthatóság állapotába, de piacképességűk és környezetvédelmi hatásuk bizonyított. A versenyképességért és az innovációért felelős végrehajtó ügynökség, az Executive Agency for Competitiveness and Innovation (EACI) gondozásában megjelenő pályázat beadási határideje 2010. szeptember 9-e. A kiválasztásra került projektek költségvetésük 50%-áig támogathatók.
2008 óta lehet pályázni a program keretében, tavaly 32 országból 614 szervezet igényelt támogatást, Magyarországról azonban sajnos eddig még nem érkezett nyertes pályázat.
A pályázatró bővebben a http://ec.europa.eu/environment/eco-innovation/call_en.htm címen tájékozódhat.
Átlag: 5