Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Támogatja a Greenpeace a fenntartható magyar édesvízi halászatot

forrás: mti | 2012.11.16. |
Támogatja a Greenpeace a fenntartható magyar édesvízi halászatot
A fenntartható magyarországi halgazdálkodást támogató aláírásokat adott át a Greenpeace képviselője pénteken a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt Bognár Lajosnak, az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkárának - közölte a szaktárca az eseményt követően.

A nemzetközi környezetvédő szervezet elképzelését a fenntartható haltermelésről és a partmenti halászat fejlesztéséről a szaktárca is támogatja az unió illetékes bizottságában.
    A tengeri halászat korlátozása, annak fenntartható szabályozása mellett a haltermelés növelése és fejlesztése is a Közös Halászati Politika fontos eleme - emlékeztet a közlemény.
    A VM egyetért azzal a törekvéssel, hogy a tengeri halászflották támogatását és támogatási mechanizmusait gyökeresen át kell alakítani, és az így felszabaduló pénzügyi kereteket inkább a fenntartható haltermelés és a part menti halászat fejlesztésére kellene fordítani. A következő uniós tanácsi egyeztetésen Magyarország emellett fog érvelni, támogatva ezzel a Közös Halászati Politika reformfolyamatát.
    Az édesvízi halgazdálkodás fejlesztése számottevően segítheti az iparszerű halászat visszaszorítását, az óceánok élővilágának megmentését. A magyar EU elnökség idején Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter több európai miniszterrel együtt javasolta, hogy a Közös Agrárpolitika a jövőben jelentősen támogassa az édesvízi halgazdálkodást.
    Magyarországnak az édesvízi haltermelés területén jó adottságai vannak. A jelenlegi haltermelési infrastruktúra jobb kihasználásával és új beruházásokkal Magyarország a jelenlegi 22 ezer tonnás haltermelését mintegy 10 ezer tonnával növelhetné 2020-ra - olvasható a közleményben.

Még nincs értékelve