Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Újabb robbanás volt Fukushimában

Újabb robbanás volt Fukushimában
Újabb robbanás történt kedden Japánban a Fukusima-1 atomerőműben; a detonáció következtében radioaktív anyag kerülhetett a levegőbe - közölte a szigetország kormánya. Úgy tűnik, az atomenergia ellenzőinek igazuk lett. Nehezen ellenőrizhetővé vált a nukleáris láncreakció Japánban.

 

. A magas sugárzási szintről folyó hírek miatt pánik van Tokiban. Folyamatosan vásárolják az emberek az alapvető élelmiszereket, sokan pedig elhagyják a japán fővárost. A tőzsde pedig mélyrepül. Sok külföldi követség is felszólította alkalmazottait, állampolgárait, hogy hagyják el a sugárfertőzött területeket, azaz utazzanak el Tokio körzetéből. Közben a japán fogyasztásügyi miniszter arra szólította fel a lakosságot, hogy ne vásároljanak fel minden élelmiszert, mert ezzel akadozik a földrengéssel és szökőárral súlytott területeken nincstelenné váló emberek ellátása.
Egyes szakemberek szerint, ami most történt Fukushimában, még csak a kezdet lehet. Megtörténik, amitől minden atomenergia felhasználást ellenző félt, egy Csernobilhoz hasonló katasztrófa.
Fukushimában az egyes és a hármas reaktor után most a kettes reaktorblokkban volt detonáció. A helyi idő szerint reggel hat órakor. A robbanásban megsérült a reaktor belső védőburka is, amiről az atomenergia hívei azt mondták néhány napja, hogy a majdnem húsz centi vastag acélburok megfelelő védelmet nyújthat egy esetleges baleset elkerülésében. A belső burok sérülése azt jelenti, hogy a reaktorból nagy mennyiségű radioaktív anyag jut ki a környezetbe! A körzetben északi szél fúj; az erőműtől 150 kilóméternyire délre, Ibaraki prefektúrában máris jelezték, hogy emelkedett a sugárzás szintje. Valószínű, hogy a radioaktív részecskék eljutnak a fővárosba, Tokióba is. A metropolisban és környékén összesen 35 millióan élnek.
A Tepco , az erőművet üzemeltető cég közleménye szerint a helyzet rossz. A tájékoztatás szerint ugyan a kettes reaktornál közvetlenül a robbanás után magasabb sugárzást mértek, de állításuk szerint ez nem jelent veszélyt az egészségre! Mindezek ellenére az erőmű dolgozóinak egy részét evakuálták. Később közölték, a robbanás után átmenetileg a határértéket 16-szorosan meghaladó, óránként 8217 mikrosievert sugárzást mértek az erőműnél.
 
 
Átlag: 5