Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

320-ig kitart az MNB

forrás: mti | 2011.10.18. |
320-ig kitart az MNB
A magyar jegybank valószínűleg 320 forintos euróárfolyamig még hajlandó lenne kamatemelés nélkül elviselni a forint gyengülését - vélekedtek keddi helyzetértékelésükben londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint a devizahitelesek terheinek enyhítését célzó kormányintézkedések magasabbra emelhették az MNB árfolyam-tűréshatárát.

Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland (RBS) bankcsoport londoni globális felzárkózó térségi kutatórészlegének vezetője - aki átfogó előrejelzést állított össze befektetők számára az országcsoport jegybankjainak várható intervenciós és kamatpolitikájáról - az MNB-vel kapcsolatban kiemelte, hogy a magyar jegybank forintvédelmi célú devizapiaci intervenciós készsége "mindig is vitatható volt", tekintettel a korlátozott devizatartalékokra.
    Az MNB azonban kamatemelési hajlandóságát már demonstrálta forintgyengülési időszakokban, tartva a gyengülés által a devizahiteles háztartásokra rótt többletterhektől. A devizahitelesek problémáinak enyhítésére tett legutóbbi kormányintézkedések viszont az RBS vezető londoni elemzője szerint enyhíthették az MNB kamatemelési készségét.
    Ash közölte: a Royal Bank of Scotland korábban a 295-300 forintos eurósávot tartotta kamatemelési küszöbnek, a ház szerint azonban ez most már közelebb lehet a 320-325-ös sávhoz.
 

Még nincs értékelve