Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

5 milliós bírság az MKB Bank Zrt.-nek

5 milliós bírság az MKB Bank Zrt.-nek
Újabb bankot bírságolt meg a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). Az MKB Bank Zrt. öt millió forintot kénytelen fizetni mivel magatartásával megtévesztő és agresszív kereskedelmi gyakorlatot valósított meg.

Ügyfélpanasz alapján kezdett vizsgálatot a PSZÁF az MKB-nál. A bank telefonos ügyfélszolgálata előzetesen azt közölte a reklamáló ügyfelével, hogy szolgáltatásukkal kapcsolatban nem ajánlott panaszt tennie, mivel azt nagy valószínűséggel elutasítják, ráadásul az ügyfélnek 12 ezer forint reklamációs díjat kell fizetnie.

Az MKB Bank Zrt. súlyosan jogsértően járt el, hiszen a fogyasztó panasztételi jogát, s a pénzügyi szervezet panaszkezelési kötelezettségeit törvény írja elő. E szerint a pénzügyi intézménynek biztosítani kell, hogy az ügyfelek panaszaikat szóban (személyesen, telefonon) vagy írásban (személyesen vagy más által átadott irattal, postán, faxon, elektronikus levélben) közölhessék. A panaszokat megkülönböztetés nélkül, egyenlően, egységes eljárás keretében és azonos szabályok szerint kell kezelni. A panaszkezelést a pénzügyi szervezetnek ingyenesen kell biztosítania az ügyfeleknek. Az igénybe vett szolgáltatáshoz kapcsolódó reklamáció vagy panasz alapvető fogyasztói jog, amelyet sem korlátozni, sem díjjal terhelni nem lehet. – áll a PSZÁF közleményében.
 
A bírság mértékét növelte, hogy az MKB tisztességtelen tájékoztatásával veszélyeztette az ügyfél vagyoni érdekeit is, hiszen miután kivizsgálták annak panaszát, jogosnak ítélték, és a bank nem elhanyagolható késedelmi díjat és hitelkamatot térített vissza.
Még nincs értékelve