Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A Commerz Bank szerint nem stabil a forint

Tancsa Ágnes | 2010.08.18. |
A Commerz Bank szerint nem stabil a forint
Kismértékben gyengült a forint szerda reggel az euróval szemben a nemzetközi bankközi piacon, egy euró 278,15 forintba került, ami mindösszesen 0,12 forinttal több a kedd esti árfolyamhoz képest.

A német Commerzbank elemzése szerint a magyar fizetőeszköz főként a közép-kelet-európai régió egészében érvényesülő trendek hatására erősödik, de az elért árfolyamnak nincsen valódi gazdasági alapja.

A stagnáló gazdaság, a gyenge belső fogyasztás és a súlyos válsággal küzdő építőipar, ahol csak júliusban 393 cég ellen indult felszámolási eljárás aggodalomra ad okot a német bank szerint. Magyarország finanszírozásával nincs ugyan gond, de az állam esetleges nemfizetése elleni biztosítás ára – CDS-árazás – emelkedik és finanszírozási problémák is keletkezhetnek, ha a kormány nem köt megállapodást a Nemzetközi Valutaalappal.
 
Jelenleg, szerda délben a Magyar Nemzeti Bank hivatalos árfolyama szerint az eurót 279,32 forintos árfolyamon jegyzik, a svájci frankot 208,19, az USA dollárt 216,81-es árfolyamon.
 
Forrás: MTI, MNB
Még nincs értékelve