Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A jegybanki döntés után csak átmenetileg gyengült a forint

forrás: mti | 2012.01.24. |
A jegybanki döntés után csak átmenetileg gyengült a forint
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piaci várakozásokkal ellentétes keddi kamattartó döntését követően átmenetileg gyengült a forint, majd visszaerősödött, de az euró jegyzése 300 forint felett maradt.

Az eurót 303,40 forinton jegyezték a bejelentés után mintegy öt perccel, szemben az azt megelőző 301,80 forint körüli szinttel. Az árfolyamkilengés azonban viszonylag rövid ideig tartott, tíz perccel a bejelentés után az euró jegyzése már a 302 forintot közelítette.
    Délután négy órakor az eurót 301 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben a hétfőn délutáni 299,95 forint után.
    A svájci frankot kedden délután 249,40 forinton jegyezték a hétfő délutáni 248,64 forint után. A dollár 232 forintra erősödött 229,85 forintról, a japán jen alig változott, 2,9820 forint volt 2,9830 forint után.
    Devizapiaci kereskedők szerint a délelőtti órákban, illetve a meglepetésszerű jegybanki kamatdöntés után gyengülést a forint, de a délután hátralévő részében megfordult az árfolyamváltozás iránya. Ebben nyilván szerepük volt a jegybanki kommentároknak is, amelyek most egy kissé javítják a forint helyzetét, a 300-as szint áttörését azonban nem sikerült megismételni.
    Az árfolyam további alakulása szempontjából fontos, hogy az Orbán-Barroso tárgyalás kapcsán lesz-e bármilyen fejlemény, egyelőre azonban nincs kézzelfogható döntés vagy eredmény - mondták az MTI által megkérdezett kereskedők.

Még nincs értékelve