Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A spanyol gazdasági miniszter szerint a lassú döntéshozatal miatt támadható az euróövezet

forrás: mti | 2012.07.17. |
A spanyol gazdasági miniszter szerint a lassú döntéshozatal miatt támadható az euróövezet
Nem működik megfelelően az európai tőkepiac az euróövezet lassú és bonyolult döntéshozatali mechanizmusa miatt és ez teszi támadhatóvá a gyenge pontokat - fejtette ki Luis de Guindos spanyol gazdasági miniszter a La Vanguardia napilapnak adott interjúban.

    "A tagállamok nem vásárolják egymás kötvényeit a valutaunióban, gyakorlatilag kizárólag olasz befektetők érdeklődnek olasz kötvények iránt" - mutatott rá a miniszter, hozzátéve, hogy "hasonló a helyzet Franciaországban és Spanyolországban is".
    Az euróövezet sokkal jobb pénzügyi fundamentumokkal rendelkezik mint az Egyesült Államok, Nagy-Britannia vagy Japán, ami Luis de Guindos szerint arra utal, hogy valójában belső problémáról van szó. "A döntéshozatali folyamat az euróövezetben lassú és komplikált. A nemzetközi befektetők ezért tudják megtámadni a gyenge pontokat, jelenleg Olaszországot és Spanyolországot, de később majd másokat is" - mondta.
    A lakáspiaci problémák, a bankrendszer nehézségei és a magas adósság ellenére is a spanyol gazdaság képes önmagát finanszírozni és nem lesz szüksége mentőcsomagra - hangsúlyozta Luis de Guindos interjúban. "A (spanyol) fizetőképességgel szemben támasztott kételyek nagy kárt okoznak nekünk és megnehezítik számunkra az adósságszolgálatot. Spanyolország azonban versenyképes ország" - mondta a miniszter. "A gazdaságban van növekedési potenciál" - tette hozzá.

Még nincs értékelve