Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az Európai Uniót és Merkelt bírálja a görög radikális baloldali vezető

forrás: mti | 2012.05.16. |
Az Európai Uniót és Merkelt bírálja a görög radikális baloldali vezető
Élesen bírálta az Európai Uniót és Angela Merkel német kancellárt a takarékossági intézkedések sürgetése miatt a görög Radikális Baloldal (SZIRIZA) párt vezetője.

Alexisz Ciprasz a BBC televíziónak adott, szerdai interjúban azt állította, hogy az unió és a német kancellár a takarékossági intézkedésekhez való ragaszkodással - úgymond - pókert játszik az európai emberek életével.
    A SZIRIZA Görögország második legerősebb pártja lett a május 6-i választásokon. Megfigyelők arra tippelnek, hogy a nemzetközi hitelmegállapodást ellenző és a hitelek visszafizetését újratárgyalni kívánó párt a június 17-re kitűzött újabb választásokon Görögország legerősebb pártja lehet, megelőzve a hagyományos nagy pártokat, a konzervatív Új Demokráciát, valamint a szocialista PASZOK-ot. A szóban forgó két párt támogatta az országnak nyújtott nemzetközi segítség fejében vállalt takarékossági, megszorító intézkedéseket,
    Az interjúban Ciprasz azt hangoztatta, hogy Görögországot egy "takarékossági járvány dönti romba". Ez a járvány átterjed Európa többi részére is - tette hozzá.
    A radikális baloldali pártvezető szerint a bankok hatalmas profitokra tettek szert európaiak ezreinek rovására, ugyanakkor Spanyolországot és Olaszországot, valamint Görögországot szegénységre kárhoztatták. Az európai vezetőknek és különösen Merkel kancellárnak épp ezért fel kell hagyniuk azzal, hogy pókert játszanak az emberek életével - jelentette ki.

Még nincs értékelve