Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ben Bernanke: az Egyesült Államok monetáris politikája "többé-kevésbé jó helyen áll"

forrás: mti | 2012.04.26. |
gazdaság, pénzügy, USA
Ben Bernanke: az Egyesült Államok monetáris politikája "többé-kevésbé jó helyen áll"
Az Egyesült Államok monetáris politikája "többé-kevésbé jó helyen áll", de a központi bank nem fog habozni, hogy beindítsa a kötvényvásárlások egy újabb körét, ha gazdaság gyengülni kezd - jelentette be szerdán Ben Bernanke, a Federal Reserve elnöke, miután a Fed Nyíltpiaci Bizottsága kétnapos tanácskozásán úgy döntött, hogy továbbra is a 0-0,25 százalékos sávban tartja az alapkamatot.

A Nyíltpiaci Bizottság közleménye szerint a testület kitart a korábbi várakozása mellett, amely szerint a kamatlábak a legkorábban 2014-ben emelkednek és nem tesz lépéseket a pénzügypolitika terén.
     A Fed módosított a gazdasági előrejelzéseken, elismerve, hogy a
munkaerő-piaci helyzet jobb és a növekedés is gyorsabb az idén, mint ahogy azt várták. A bizottság tagjai ugyanakkor a tisztviselők arra számítanak, hogy az adóemelések és kiadások csökkentésére 2013-ban és 2014-ben lelassíthatja a növekedést.
     "Továbbra is teljes mértékben készen állunk arra, hogy további mérlegjavító intézkedéseket hozzunk, ha ezekre szükség lesz a céljaink elérése érdekében" - mondta sajtótájékoztatóján Bernanke. Ezek az eszközök továbbra  is az asztalon maradnak, és mi nem fogunk habozni, hogy használjuk, ha gazdaság megköveteli a kiegészítő támogatás - tette hozzá.
      Bernanke kijelentette, hogy a központi bankot cselekvésre ösztönözheti, ha az amerikai munkanélküliségi ráta, amely a múlt hónapban 8,2 százalékon állt, nem mozdul lejjebb, de hozzátette: "egyelőre úgy tűnik, hogy többé-kevésbé jó helyen állunk".

Átlag: 5