Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

BÉT - Elemzők: felfelé indulhat a kereskedés

forrás: mti | 2012.06.06. |
BÉT, értéktőzsde, pénz
BÉT - Elemzők: felfelé indulhat a kereskedés
Pozitív tartományban nyithat szerdán a BUX az MKB és a KBC piaci szakértői szerint, délután pedig az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntése adhat irányt a kereskedésnek.

Králik István, a KBC elemzője a nemzetközi hangulatnak megfelelően enyhe pozitív nyitást vár szerdán a BÉT-en, valamint azt, hogy a nap első felében is kitart a jó hangulat. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy nem várható nagy emelkedés a budapesti piacon, és a korábbiaknak megfelelően alacsony forgalom melletti "oldalazás" várható.
    Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája szerint szerda reggel enyhe pozitív nyitás várható.
     "Ahhoz, hogy tartósabb emelkedés is össze tudjon jönni, kellene valami határozottabb nyilatkozat azok részéről, akik megállíthatják a legújabb krízist" - vélekedett az elemző.
    A keddi G7 telekonferencián ugyanis megint nem hangzott el más, mint hogy Európa meg tudja oldani a saját problémáját - emelte ki a szakértő.
    A CIB Bank reggeli elemzése szerint az EKB kamatmeghatározó ülése áll majd a figyelem középpontjában. A piaci szereplők többsége arra számít, hogy a válság mélyülésére válaszul az európai jegybank belátható időn belül kénytelen lesz lépni, de ez valószínűleg még nem szerdán lesz.
    Az EKB döntéshozói a CIB szerint minden bizonnyal megvárják a görög választásokat, illetve a hónap végi európai uniós csúcsot, mielőtt újabb intézkedésekről döntenek. Az ülést követő kommentárok azonban információval szolgálhatnak arra vonatkozóan, hogy a döntéshozók miként látják a kialakult helyzetet, és az EKB szerepét a válságkezelésben.
    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 96,44 pontos, 0,58 százalékos csökkenéssel, 16398,39 ponton zárt kedden.
    A részvénypiac forgalma 7,0 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.
    A Mol árfolyama 250 forinttal, 1,57 százalékkal 15650 forintra esett, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP 28 forinttal, 0,84 százalékkal erősödött, 3350 forinton zárt, forgalma 4,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,93 százalékkal 425 forintra csökkent, forgalma 429,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 250 forinttal, 0,68 százalékkal 36500 forintra gyengült, a részvények forgalma 437,2 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama 250 forinttal, 1,79 százalékkal 13725 forintra csökkent 144,8 millió forintos forgalom mellett.
    A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 1011,47 ponton zárt kedden, ez 3,20 pontos, 0,32 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Még nincs értékelve